IT

Prisbelønnet for arbeid mot ID-tyveri

INNSATS: Christian Meyer ved Norsis får ITAKT-prisen for personlig innsats mot ID-tyveri.
INNSATS: Christian Meyer ved Norsis får ITAKT-prisen for personlig innsats mot ID-tyveri. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
28. feb. 2012 - 10:38

Tirsdag formiddag tildeler Internett- og telebransjes antikriminalitetstiltak (ITAKT) sin årlige pris.

Den går til den eller dem som ”har utmerket seg når det gjelder kriminalitetsbekjempelse innen telekommunikasjons- og internettsektoren”.Personlig

Christian Meyer mottar ITAKT-prisen for sin mangeårige personlige innsats med ID-tyveriproblematikken og beslektede former for svindel, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

Meyer er seniorrådgiver ved Norsk senter for informasjonssikring (Norsis), en halvoffentlig virksomhet som driver forebyggende arbeid for it-sikkerhet.

Her leder Meyer ID-tyveriprosjektet.

Prises for antikrimarbeidSprer kunnskap

Han har gjort seg fortjent til prisen på 20 000 kroner også for å spre kunnskap til virksomheter og Norge som nasjon.

– Christians innsats er viktig for oss alle sammen, og ID-tyveri er et av hovedområdene ITAKT fokuserer på, sier styreleder Dag Anders Bodal i ITAKT.

Han mener at Meyer gjennom mange år har fremstått som en synlig og kunnskapsrik person på et område som berører mange.Utenfor menigheten

–I tillegg har han og hans organisasjon demonstrert en særlig evne til å kommunisere trusler og beskyttelsestiltak langt utenfor ikt-menigheten, og han har skapt interesse for et problemområde både i mediene og allmennheten, sier Bodal.

Samler proffene for å stanse ID-tyveriTrusler er hverdagskost

– Dette var en hyggelig overraskelse og en fin oppmuntring i en travel hverdag. Trusler og krenkelser over internett øker for hver dag, og ID-tyverier berører flere og flere. Vi vil fortsette å jobbe for at informasjonssikkerhet skal bli en naturlig del av hverdagen, sier Meyer i en pressemelding.

Sikkerhetsflause for Norsis:<br/> Tre år uten oppdatering Sikkerhetsflause for Norsis:<br/> Tre år uten oppdateringHer er tidligere vinnere:

ITAKT-prisen til FFI-forsker

NorCERT-sjefen hedres

Prises for antikrimarbeid

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.