ARBEIDSLIV

Pris til matte-misjonær

9. mai 2001 - 12:48

Matematikkentusiasten har i løpet av de siste 5-6 årene etablert et kontaktnett med skoler, lærere, lærerutdannere og forskere, som har fått stor betydning for når det gjelder interessen for matematikk og for verdien av matematisk kunnskap.

Holden har vært en sterk pådriver på alle plan: overfor elever i grunnskole og videregående skole, overfor lærere i skoleverket og i høyere utdanning, samt overfor forskere og forskningsmiljøer.

Hun har ikke minst bidratt sterkt til at matematikk også er blitt et jentefag, for eksempel gjennom matematikk-klubber for jenter i grunnskolen.

Ingvill Merete Holden har doktorgrad i matematikk og har skrevet flere lærebøker. I 1995 fikk hun Brage-prisen for beste fagbok – Tallenes Tale. Hun har mange års erfaring som lærer i videregående skole, og har fra 1998 vært ansatt som førsteamanuensis i matematikkdidaktikk ved Program for lærerutdanning (PLU) og Matematisk institutt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Allforskprisen har som formål å oppmuntre til bedre formidling av egne forskningsresultater. Prisen går til enkelte forskere eller forskningsmiljøer som arbeider innenfor allmennvitenskapelige problemstillinger ved NTNU og Allforsk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.