Pris til lær kidsa koding

NFA-prisen er gitt til den frivillige organisasjonen som inspirerer barn og unge til å utforske digitale verktøy

Ingvild Johansen, styrelder i NFA, overrekker NFA-prisen til organisasjonen Lær kidsa koding, ved Simen Sommerfeldt.
Ingvild Johansen, styrelder i NFA, overrekker NFA-prisen til organisasjonen Lær kidsa koding, ved Simen Sommerfeldt. Bilde: Joachim Seehusen
27. mai 2016 - 07:00

NFA-prisen 2015 ble gitt til den frivillige organisasjonen Lær kidsa koding, LKK. Det er et nettverk av ingeniører og teknologer som stiller opp for å lære barn og unge enkel koding. LKK samarbeider med skoler og biblioteker landet rundt, de arrangerer kodekurs og samlinger, de lager undervisningsmateriell for lærere og samareider med tilsvarende organisasjoner i andre land.

Inspirerer ungdom

I juryens begrunnelse heter det blant annet at LKK inspirerer barn og unge til å utforske digitale verktøy. Deres mål er at barn i skolealder skal få mulighet til å lære seg programmering og bli kjent med informatikk som fag. De ønsker at de unge ikke bare skal bli brukere av teknologi, men også skapere.

Prisen ble mottatt av en av LKKs gründere, Simen Sommerfeldt.

Les også: Bygger roboter på skolen

Norsk skole er dårlig på koding

– Det har ikke vært så lite koding i skolen siden 1990-tallet. Få land har så lite utdanning om dette i skolen som Norge. De som kommer fra videregående og skal studere IT kan ingenting om koding. Det er som om en analfabet skulle begynne på mastergrad i norsk. Jeg er redd vi skal husket bli som de som sov, sa Sommerfeldt.

Sommerfeldt arbeider hos Bouvet. Han fortalte at selskapet gir ham arbeidstid til å jobbe for LKK.

– Det setter jeg stor pris på, uten den velvilligheten ville jeg møtt veggen. Cisco bidrar også med timer til sine ansatte for å lage oppgaver til klassesett som skal disponeres av biblioteker. Jeg vil oppfordre andre bedrifter til å gjøre det samme, sa Sommerfeldt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.