ARKIVNYHETER

Pris-sjokk for Vegvesenet

Riksveg 55 langs foten av Fatlaberget er svært rasutsatt. Men etter at de høye anbudene kom inn, er det slett ikke sikkert at tunnelen som skal sikre vegen, blir ferdig i november 2008, slik framdriftsplanen forutsetter.
Riksveg 55 langs foten av Fatlaberget er svært rasutsatt. Men etter at de høye anbudene kom inn, er det slett ikke sikkert at tunnelen som skal sikre vegen, blir ferdig i november 2008, slik framdriftsplanen forutsetter. Bilde: Statens vegvesen

Fatlatunnelen er en 2,3 lang rassikringstunnel på riksveg 55 like øst for Leikanger i Sogn. Anbudene gjelder driving og sikring av tunnelen, pluss anlegg av en kilometer tilstøtende veg og bygging av to korte bruer.

Mika ga det laveste anbudet som er på 138,1 millioner kroner. Rammen for prosjektet er på 163 millioner. Differensen skulle dekket elektroarbeid, sikringsarbeid ved påhuggene, byggherrekostnader og moms. Hvis ikke Mika har gjort usedvanlig grove regnefeil, går det regnestykket ikke opp!

Nærmest Mika er Kruse Smith med 142,5 mill., fulgt av NCC (147,7 mill.) og Skanska (149,2 mill.). I følge framdriftsplanen skal tunnelen være ferdig i november 2008. Etter anbudsåpningen er det usikkert om denne planen holder.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.