NETTARKIV

Pris for øko-boliger

Miljøprisen deles ut annet hvert år av Nordiske Boligkooperasjon, som er paraplyorganisasjon for alle nordiske boligbyggelag. Prisen er på 50 000 kroner og går til det prosjektet som i størst grad bidrar til å forbedre miljøet.

– Dette er kjempemoro. Vi er både glade og stolte over prisen, sier en gledestrålende administrerende direktør Kjell Jakobsen i USBL til NewsWire. Kjetil Tokle i Norske Boligbyggerlags Landsforbund (NBBL) håper påskjønnelsen vil inspirere andre boligbyggelag til å iverksette prosjekter hvor miljø er en sentral del.

De økologiske boligene, som ligger i Gamlebyen, sto innflyttingsklare i vår. Borettslaget har egen solfanger på taket som produserer energi til oppvarming og varmt kranvann.

På grunn av solfangeren og andre tiltak har beboerne rundt 40 prosent lavere energiforbruk enn gjennomsnittet. Et vannrensesystem renser utslagsvannet i gården. Det rensede vannet ledes til en bekk som sildrer gjennom gårdsrommet ned i en dam.

Interessen for å kjøpe seg inn i USBL-prosjektet har vært stor. Blant dem som har sikret seg leilighet her, er tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger.

Les mer om: