NYHETER

Prevas samler troppene

Hele den norske staben på rundt 40 personer har flyttet inn i nye lokaler i Nydalen i Oslo.

Samler alle Prevas-ansatte i Nydalen, her representert ved Lars Morten Andreassen (leder for Embedded Systems), Stian Torkildsen (leder for industriell IT) og Einar Alexander Andersen (salgssjef for vedlikeholdssystemer).
Samler alle Prevas-ansatte i Nydalen, her representert ved Lars Morten Andreassen (leder for Embedded Systems), Stian Torkildsen (leder for industriell IT) og Einar Alexander Andersen (salgssjef for vedlikeholdssystemer).
5. des. 2013 - 12:10
Vis mer

Stian Torkildsen, leder for industriell IT, mener samlokaliseringen skal gi synergieffekter på tvers av ulike disipliner.

- Det blir enda enklere å tilby totalløsninger for kundene som trenger en større pakke, sier han.

Les også: WirelessHart og ISA100 Wireless konkurrerer fortsatt

Har kjøpt tre selskaper

Det svenskeide selskapet etablerte et brohode her til lands da de overtok programvareselskapet Mikon i 2007. Bedriften har blant annet utviklet informasjonssystemet Mikon.

Etter søta bror landet har det gått slag i slag med utviklingen av det norske datterselskapet. Prevas kjøpte Creo Development (tidligere Kitron Development) i januar 2012. De holdt tidligere til på Økern i Oslo, og utvikler komplette elektronikkløsninger som består av mekanikk, maskinvare og programvare. ABBs trådløse og Ex-godkjente vibrasjonssensor, ViMon 100, er et eksempel på produkter som Prevas Development har vært involvert i.

Les også: Goliat-plattformen får 100 trådløse vibrasjonssensorer

Kompetanseløft

Torkildsen forteller at det siste skuddet på stammen er overtagelsen av Psiam, som leverer vedlikeholdssystemer fra Infor. Salgssjef Einar Alexander Andersen forklarer at det er en stor fordel med tilgang til interne ressurser som har kompetanse innen styrings- og forretningssystemer.

Les også: Sjømatprodusenten Lofotprodukt implementerer nytt vedlikeholdssystem

Energireduksjon hos Cola

 

Einar Alexander Andersen, salgssjef for vedlikeholdssystemer, forteller til Automatisering at selskapet er engasjert i et energioppfølgingsprosjekt hos Coca Cola Enterprises på Lørenskog. Fellesprosjektet ved fabrikken har redusert energiforbruket flere steder. Ifølge salgssjefen utgjør det en årlig millionbesparelse.

Coca Cola og Prevas har systematisert datafangst og analyse i eget verktøy. Andersen forklarer at dette ga dem mulighet til å sette søkelyset på enkle målinger og tiltak for å hente resultater. Han legger til at prosjektet ikke er ferdig ennå.

- Det er fortsatt gode muligheter for ytterligere gevinster, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.