DATATELE

Presser konkurrentene med prisgaranti

IKKE SJAKK MATT: Med den nye direktør Per Chritian Andersen vil Chess fortsette sin lavprislinje også med TeliaSonera som eier. Dette står i skarp kontrat til det NetCom gjør, som også har det svenskfinske telekonsernet som hovdeeier.
IKKE SJAKK MATT: Med den nye direktør Per Chritian Andersen vil Chess fortsette sin lavprislinje også med TeliaSonera som eier. Dette står i skarp kontrat til det NetCom gjør, som også har det svenskfinske telekonsernet som hovdeeier. Bilde: Trond Heggelund

De nye tjenestene vil ikke den nye Chess-sjefen Per Christian Andersen røpe:

– Selv om det er viktig å konkurrere på pris, så skal vi ikke kun gjøre det. I løpet av året vil vi komme med en del nye mobiltjenester som også vil trigge kunder i bedriftsmarkedet. Hva er dette er, vil jeg ikke snakke om nå, sier han.

Det er grunn til å tro at de nye tingene har med 3G og kanskje lokasjonsbaserte tjenester for bedsriftsmarkedet.

Chess vil sikkert også kaste seg på HSDPA-standarden, som gir hurtigere datakommunikasjon. NetCom, som Chess leier linjekapasitet hos, kaller dette produktet Turbo-3G. Dette er en tjeneste først og fremst bedriftsmarkedet vil ha nytte av.

Forvirrer kundene

Den nye Chess-sjefen har lang erfaring fra Telenor og Djuice. På et møte mandag sa Andersen at Telenor, Tele2 og de andre mobiloperatørene ofte forvirrer kundene ved å ha prisplaner som er vanskelig å forstå for både vanlige folk og bedriftskunder. Han begrunnet dette ved å vise til en fersk undersøkelse som de har fått laget av InFact i mars.

2 av 3 nordmenn aner ikke hvor mye de betaler for å ringe med sitt mobilabonnement, og like mange er usikre på om deres abonnement er det mest lønnsomme.

Likevel er det kun et fåtall av de spurte som har planer om å bytte mobiloperatør. Mange innrømmer at de har dårlig oversikt over de ulike tilbudene i dagens marked.

Enorme besparelser

– Det hersker fullstendig kaos i markedet. Dereguleringen av mobilsektoren har gjort kampen om mobilbrukerne til et marked der prisene som kommuniseres til forbruker er altfor utydelige, sier Andersen.

Han mener Chess nå tar ansvar ved å innføre bransjens eneste prisgaranti med pengene tilbake om abonnementsbytte til Chess blir dyrere. Over en seks måneders periode skal de være rimeligere enn nåværende operatør, uansett forbruk.

– Samlet kan nordmenn gjøre besparelser i hundremillionersklassen, dersom de gjennomskuer de store aktørenes triks, hevder Andersen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.