NYHETSBREV

Preemraf i Lysekil moderniserer styringen

Eieren Preem kjører videre med eksisterende Honeywell kontrollsystemer, og oppgraderer med leverandørens Enhanced High Performance Process Manager (EHPM).

Preem moderniserer styringen ved Preemraf i Lysekil, men beholder deler av det eksisterende styringssystemet for en smidig oppgradering (Foto: Preem).
Preem moderniserer styringen ved Preemraf i Lysekil, men beholder deler av det eksisterende styringssystemet for en smidig oppgradering (Foto: Preem).
29. nov. 2013 - 18:53

Raffineriet er det største i Norden med en kapasitet på over 18 millioner tonn.

Les også: Sleipner-feltet får nye kontrollsystemer for kompressorer, gassturbiner, generatorer og vibrasjonsovervåking

Kjører mot nåværende utstyr

EHPM skal integreres med eksisterende styringsløsninger fra Honeywell. Prosjektet skal gi betydelig forlenget levetid for det eksisterende styringssystemet. Honeywells John Rudolph forteller at den nye løsningen gjør det mulig for eieren Preem å modernisere raffineriet, øke produksjonen, og samtidig dra størst mulig nytte av tidligere investeringer og immaterielle rettigheter. Rudolph er ansvarlig for livssyklusløsninger og service.

Les også: Snorre A-plattformen moderniserer drillingkontrollsystemet

Uten ekstra nedetid

Oppgraderingen vil fullføres samtidig med planlagt vedlikehold ved raffineriet i år. Det skal ikke være behov for ytterligere nedetid. Ifølge automatiseringsdirektør Lars Andersson i Preem vil investeringen forlenge raffineriets posisjon som regionens ledende, og gi fordeler i mange tiår.

- Det betyr også at vi kan fortsette driften og gjøre forbedringer med sikkerhet og effektivitet, uten driftsstans og omkostninger som blir nødvendig hvis man må fjerne og erstatte hele styringssystemet, forklarer han.

Les også: Valemon-plattformen blir ubemannet konge

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.