INDUSTRI

Potensielt storfunn for Nordic Mining

Har funnet platina, palladium og gull på Øksfjordhalvøya.

SONY DSC
SONY DSC Bilde: Mona Schanche
6. juni 2012 - 14:12

Nordic Mining avsluttet nettopp leteboringen av to borehull i selskapets undersøkelsesområde i Reinfjord på Øksfjordhalvøya i Troms.

Nær overflaten

Resultatene gjorde at aksjeprisen til Nordic Mining bykset opp 15 prosent til 1,04 kroner onsdag.

Utforskningsleder Mona Schanche er fornøyd med funnene.

– De interessante områdene som ble påvist ved bakkegeofysikk, er nå bekreftet å inneholde lagdelte sulfidmineraliseringer. Området har en utstrekning på minst 600 ganger 600 meter og er ikke avgrenset mot nordøst. Dette gir forventning om en forekomst av betydelig størrelse forholdsvis nær overflaten, sier hun.

Les også:

Anbefaler sjødeponi i Førdefjorden

Ingen avgjørelse om gruvedrift 

Gode muligheter

Det ble boret to hull, ett på 240 meter og ett 170 meter. Begge hullene skar gjennom en sulfidmineralisering med tykkelse på flere titalls meter.

Resultatene viser en to meters seksjon med en gehalt på 0,87g/t med palladium-platina-gull (PGE+Au), og en to meters seksjon med 0,17 prosent kobber (Cu), 0,41 prosent nikkel (Ni) og 0,02 kobolt (Co).

– Det at vi allerede i første borehullet finner opp mot økonomiske gehalter av base- og edelmetaller lover godt for den videre prospekteringen i området. At disse resultatene også knytter seg til et stort konduktivt felt gjør oss også håpefulle for at vi kan finne en forekomst av bra størrelse, sier Schanche til Teknisk Ukeblad.

Les også: Kritisk til gruve-nei

Avmålt, men glad

I likhet med utforskningslederen er også Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum fornøyd med prøveboringen. Han sier til TU at de nå skal vurdere funnene ytterligere.  1200005869.jpg

– Dette er veldig gode nyheter for oss. Nå skal vi undersøke alle prøvene som er tatt ut fra hullene. Disse skal analyseres før vi fatter et grunnlag på om og i hvilken grad vi eventuelt skal ha flere prøveboringer, sier han.

– Hva tenker du om funnet?

– Dette er funn av mineraler som har godt potensial og god verdi. Målingene viste interessante områder med en god størrelse, men det er mange faktorer som må på plass før vi kan konkludere med at dette er en drivverdig forekomst, sier Fossum.

Les også:

Tror på nok ingeniører til megafunn 

Kvalsund støtter sjødeponi i Repparfjord

Fraråder sjødeponi i Repparfjorden

Kritiseres for å ha for mange ingeniører 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.