T2

Postmoderne DAB

I tillegg til DAB-mottakeren har den også FM/AM-mottaker, CD-spiller som også leser MP3-filer, og en rekke interessante funksjoner som antakelig snart kommer på flere merker.

Apparatet inneholder blant annet et 32 MB flashminne, som gjør at du kan spole tilbake de siste 20 minuttene av det som er tatt inn på mottakeren. Minnet er dessverre ikke mulig å utvide.

God mottaker

Mottakeren fungerte godt, bedre enn noen av de andre DAB-radioene undertegnede har prøvd hjemme i radioskyggen på sitt hjemsted (Fjellhamar på Lørenskog).

Med en to meter lang pisk på taket ble signalet så vidt bra at den irriterende "småboblingen" som oppstår når signalstyrken synker ned mot 50% ble borte. Det har ingen andre DAB-mottakere klart på dette stedet.

Det mest iøre- og iøyenfallende med Legato er likevel lydkvaliteten og utseendet. Med bare 22 W RMS på hver kanal spiller den ikke høyt, men en god forsterker og små, men dype høyttalere gir klar og god lyd, størrelsen tatt i betraktning.

Litt irriterende er likevel de billige fjærkontaktene Pure har valgt til høyttalerutgangene. Her kunne de kostet på seg skikkelige skrukontakter.

På den annen side; Pure har utstyrt Legato-en med USB-port. Dermed kan du forlenge følelsen av å sitte med det aller siste, ved å oppdatere programvaren fra webben.

Virtuell subwoofer

Pure har utviklet en "virtuell subwoofer" som gir deg det trøkket du ønsker i bånn (dog begrenset av forsterkerens størrelse) og en rekke andre teknologiske finesser som skal tyne lyd med høy kvalitet ut av hver mikrowatt.

Nå kan man få både minianlegg og større som spiller høyere med samme lydkvalitet, men ikke med DAB.

Designet er utsøkt retro med en god porsjon teknologisk følelse. Kirsebærkabinett med avrundede former og børstet aluminium i fronten gjør at du ikke skjemmes av å la den stå godt synlig i stuehylla. Flerfunksjonelle knapper og et lysende blått display gjør betjeningen enkel og bidrar til følelsen av postmodernitet.

Drøyt fem lapper er det du må ut med her hjemme. Det gjør den til et av de dyreste DAB-alternativene, uten at det er spesielt dyrt for et bra minianlegg. Testanlegget ble lånt ut av Hi-Fi Klubben i Oslo.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.