- Positivt om grønne sertifikater

VET VERDIENE: ¿ Jeg vet verdiene som ligger i thorium og hva slags betydning dette kan ha, sier Tore Nordtun (A) i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.
VET VERDIENE: ¿ Jeg vet verdiene som ligger i thorium og hva slags betydning dette kan ha, sier Tore Nordtun (A) i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. (Bilde: Bjørnflaten, Thomas )
  • Kraft

Nordtun fra regjeringspartiet AP som tidligere mente at grønne sertifikater ville bli for dyrt for norske forbrukere og næringslivet føler seg trygg på at et sertifikatmarked vil komme på plass denne gangen.

- Vi hadde håpet at fondsordningene ville stimulere til nye fornybare energiutbygginger, men markedet har ikke reagert like raskt som vi hadde trodd. Vi har svært ambisiøse målsetninger for utbygging av ny fornybar energiproduksjon. Hele 30 Twh skal komme fra slik produksjon innen 2016. Det skal vi nå. Derfor vil vi nå starte forhandlinger med Sverige om en felles grøn sertifikat ordning.

- Det var beklagelig at vi ikke ble enige med Sverige om forhandlingene om byrdefordelingen i forrige runde, men jeg føler meg trygg på at vi får det til denne gangen. Målet er en ordning som kan bli bedre enn den vi hadde skissert da, sier Nordtun.Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå