OLJE OG GASS

Positivt med ny Snorre C

KJÆRKOMMENT: - En ny plattform på Snorre kan bety kjærkomne oppdrag for byggeverkstedene. De har lite å gjøre for tiden, sier Rolf Hestenes.
KJÆRKOMMENT: - En ny plattform på Snorre kan bety kjærkomne oppdrag for byggeverkstedene. De har lite å gjøre for tiden, sier Rolf Hestenes. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
12. mai 2010 - 13:38

– Våre byggeverksteder har behov for mer arbeid. Derfor er det et meget interessant prosjekt dersom leisensgruppen vedtar å bygge en ny plattform i juni. Det vil sikre beskjeftigelse dersom Statoil velger å bygge denne i Norge, sier Rolf Hestenes.

Han forteller at bransjen har vært skuffet over de tildelinger som har kommet hittil i år ved at det er valgt utenlandske byggeverksteder for to større oppdrag. – Jeg håper at norske verksteder kan vinne fram dersom det blir aktuelt å bygge en ny plattform. Det vil gi betydelige mengder arbeid for våre medlemmer, sier Hestenes.

Det er særlig engineeringkapasiteten på byggeverkstedene som i dag lider under manglende oppdrag. – Nye oppdrag som kan bli realisert raskt innenfor et tidsrom av 2014 vil sikre god beskjeftigelse, sier Rolf Hestenes.Les mer om: