INDUSTRI

– Positivt med ny kunnskap

IKKE BIFF: Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura frykter ikke at laboratoriedyrket kjøtt vil erstatte biff.
IKKE BIFF: Kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura frykter ikke at laboratoriedyrket kjøtt vil erstatte biff.
Camilla Aadland
4. sep. 2008 - 09:58

– Jeg tror dette eventuelt kan være et supplement til farseprodukter, som pølse. Men jeg tror ikke du får erstattet biff med noe som er kunstig, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura (tidligere Gilde og Prior).

Hun tror biologien er for komplisert til at man kan etterligne struktur, utseende og smak til en indrefilet.

Gir arbeidsplasser

– Men vi er positive til all forskning som kan gi ny kunnskap om både fôr og matproduksjon. Verden vil trenge alternativ produksjon av fôr og mat. Det ser vi, sier Sundqvist.

Hun trekker frem at husdyrproduksjon gir mer enn bare kjøtt, som innmat, hud og skinn, ull, melk og egg. – I tillegg opprettholder det kulturlandskap og skaper arbeidsplasser i distriktene. Dette er goder som gjør at kjøttproduksjon vil stå sterkt også i fremtiden, sier kommunikasjonsdirektøren.

Proteinmasse

Administrerende direktør Ole-Jakob Ingeborgrud i Norsk Landbrukssamvirke tror det er veldig langt frem før dyrking av kjøtt er kommersielt interessant. – Det du får ut av dette er uansett ikke kjøtt, men en proteinmasse, sier Ingeborgrud.

Han ser ikke bort fra at noen vil spise in vitro kjøtt i fremtiden, men da som ingrediens i et næringsmiddel, og ikke i konkurranse med kjøtt. – Undersøkelser viser at folk legger større og større vekt på at maten skal være naturlig. Jeg tror ikke kjemidsk laboratoriedyrket kjøtt vil være attraktivt for norske forbrukere, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.