NYHETER

Positive til den nye regjeringens vegsatsing

Bransjeorganisasjonene er glade og forventningsfulle over den nye regjeringens satsing på veg og infrastruktur. Maskinentreprenørenes Forbund etterlyser imidlertid fokus på vedlikeholdet.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. okt. 2013 - 10:35

MEF: Lite om vedlikehold

Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund er særlig fornøyd med at den nye regjeringen tar mål av seg til å bli den beste regjeringen noensinne på samferdselsområdet

- Skal vi trekke fram noe vi er mindre fornøyd med, så hadde vi ønsket oss mer konkrete målsettinger når det gjelder vedlikeholdsarbeid. MEF vil fortsette med å minne politikerne på at det også må satses på vedlikehold av det eksisterende vegnettet, i tillegg til nyinvesteringer. Vi registrerer også at den kommende regjeringen ønsker å gjøre det mer attraktivt for utenlandske entreprenører å legge inn anbud på norske samferdselsprosjekter. Det er imidlertid uklart hva Høyre og FrP legger i dette. For den norske anleggsbransjen er det avgjørende at man da også sikrer at konkurransen skjer på like vilkår, påpeker Trond Johannesen.

 

BNL: Gjennomslag for byggenæringen

En forsterket satsing på bygging og vedlikehold av infrastruktur, hilses også velkommen av adm.dir Jon Sandnes i Byggenæringens Landsforbund.– Det gjenstår å se hvordan det konkrete opplegget for finansiering av prosjektene blir til.  Det er positivt at OPS igjen ligger i verktøykassen, og at det varsles et arbeid med å få på plass en mer overordnet styring av samferdselsprioriteringene, slik BNL har etterlyst. Ikke minst er det positivt at det varsles en gjennomgang og klargjøring av Jernbaneverket, avslutter Sandnes.

 

Tekna fornøyd

Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg er glad for at samarbeidsavtalen som de fire borgerlige partiene underskrev tirsdag, inneholder flere punkter om samferdsel.

I avtalen står det blant annet at det skal etableres et eget utbyggingsselskap som skal løfte vegprosjekter og bidra til mer effektiv utbygging. Økt bruk av oljepenger, innenfor handlingsregelen, skal i større grad skal gå til investeringer i infrastruktur.

- Dette er begge tiltak som Tekna har jobbet for i lengre tid. Det er også gledelig at partiene har blitt enige om å bygge ut kollektivtrafikken utover det som står i NTP. Tekna ser frem til å se satsingene både gjennom bevilgninger over statsbudsjettet og i praksis, sier president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg.

Hun påpeker at den nye regjeringen må ha fokus på de store kompetanseutfordringene i samferdelssektoren.

- Vi trenger flere folk med høy fagkompetanse, dersom vi skal klare å realisere de store ambisjonene innen samferdsel, sier Lyngsnes Randeberg.

 

OFV: -Ny regjering rydder veg

-Den påtroppende regjeringen varsler innføring av minstestandarder for riks- og fylkesveigr, etablering av et uavhengig vegtrafikktilsyn, satsing på store veigrosjekter og færre bompengeselskaper.  Dette er et solid gjennomslag for våre aller viktigste råd, sier næringspolitisk direktør i Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), Vilrid Femoen.

– Disse sakene har vi jobbet med i en årrekke. Vi har systematisk avdekket svakheter og foreslått konstruktive nye løsninger. Dette har de nye regjeringspartiene lyttet til, og viser sterk vilje til å gjennomføre noen av de viktigste vegpolitiske tiltakene som trengs for å sikre et trygt og effektivt hovedvegnett i Norge. Vi gleder oss over det regjeringspartiene legger til grunn i sin plattform. Enda mer gleder vi oss til å se ord bli til konkret handling, sier Vilrid Femoen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.