IKT

Positiv til UMTS-utsettelse

- Samferdselsminister Torild Skogsholm har hatt en vanskelig oppgave med å se på UMTS-vilkårene på nytt og fastsette nye tidsfrister og dekningskrav. Abelia synes alt i alt at hun har klart balansegangen. Når dekningskravene til nye utbyggere er redusert, er det også rimelig at de eksisterende konsesjonshaverne får en lengre tidsfrist. Men en avgift til staten for å få en slik utsettelse bør ikke innføres, sier Paul Chaffey i Abelia.

Han sier det nå er viktig at Stortinget behandler mobilmeldingen raskt slik at det ikke skapes unødvendig usikkerhet om hvilke vilkår som gjelder.

- Dersom vi skal klare å få opp investeringene i IT- og telesektoren igjen, må vi ha gode incentiver for dem som vil satse. Altfor mye fokus har vært på myndighetsinnblanding og detaljregulering den siste tiden. Dette har ikke akkurat fått Norge til å framstå som et interessant land for nye, internasjonale aktører. Det er viktig å snu dette bildet og vise at norsk politikk ikke bare skal sikre lave priser, men ha som et hovedmål å legge til rette for etablering av nye IT- og kunnskapsbedrifter, sier Chaffey.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.