IKT

Portal for samarbeid

15. nov. 2000 - 16:31

Philadelphia: Viecon er navnet på den nye prosjektportalen som Bentley introduserte i sommer. Den var også et viktig tema på brukerkonferansen nå i høst. Viecon-konseptet går ut på at man kan dele data på komponentnivå mellom kunder, konsulenter og partnere. Det finnes også tilgjengelige tjenester som blant annet datalagring, datakonvertering, versjonshåndtering og komponentbibliotek. Senere i år vil det også bli mulig å lease programvare på prosjektbasis.

Viecon består av tre hoveddeler: Viecon.com, som er en Internett-basert ekstranett-tjeneste for prosjekter; Viecon Licensing, som gir mulighet til å lisensiere Bentley-programvare over Internett for enkeltbrukere eller pr. måned; Viecon Plattforms, som er en lokal versjon av programvaren for organisasjoner og foretak som vil lage egne private nettverk.

Standarder

Viecon bygger på Internett-standarder, der aecXML er den viktigste. Den åpner for spørringer mellom ulike system og en kommunikasjon uansett filformat. Det betyr at Viecon gjør det mulig å utvikle informasjon gjennom alle faser i et prosjekt, fra design og analyse til spesifikasjoner, katalogsøking, anbudsprosessen, materialkjøp, installasjon, utvikling og vedlikehold.

– De økonomiske fordelene for konstruksjons- og driftstekniske organisasjoner er større enn noen annen teknologisk forandring i vår 15-årige historie, mener Keith Bentley, som nå er teknologisjef for Bentley Systems etter å ha sittet i sjefstolen. Den har han overlatt til sin bror Greg.

På den årlige brukerkonferansen, som samlet rundt 2500 brukere fra 40 land, brukte Keith Bentley ellers tiden i sitt innledningsforedrag til å lette litt på sløret om hva de vil tilby sine brukere i løpet av de neste 12 måneder.

Teknologisjefen fortalte at de vil forbedre sine produkter for at brukerne skal kunne samarbeide bedre. – Arbeide sammen er et virkelig nøkkelord, sa han og la vekt på at folk ikke arbeider hver for seg. Derfor er bruk av Internett-løsninger og administrasjon av data meget viktig.

Ny Microstation

Keith Bentley røpet også noen detaljer om neste versjon av Microstation, som har kodenavnet V8. Denne er ventet på markedet neste sommer. Spesielt viktig er det å legge merke til er at de har forandret på sitt dgn-format på filene for å legge til nye funksjoner. Dette formatet har de hatt uforandret siden 70-tallet.

Nytt er også at de direkte støtter AutoCADs dwg-filformat. Derfor kan Microstation V8 behandle begge filtyper uten tap av data gjennom datakonvertering. Gjennom en demonstrasjon fikk tilhørerne selv se hvordan programmet kunne behandle dwg-filer. Antallet referansefiler blir ubegrenset.

I tillegg har de gjort forbedringer ut fra en database med ønsker om forbedringer fra sine brukere. En av dem er at antall nivåer nå er ubegrenset. Funksjonen med tilbakeretting er også ubegrenset. Tekstsiden er forbedret med blant annet bruk av True Type-fonter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.