IT

Populært, men usikkert mobilt bredbånd

Teknologien er grei å ta i bruk, men ikke alle mobile bredbåndskunder er fornøyd med sikkerhet og kapasitet.
Teknologien er grei å ta i bruk, men ikke alle mobile bredbåndskunder er fornøyd med sikkerhet og kapasitet. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
25. juni 2008 - 10:17

En undersøkelse fra Post- og teletilsynet viser at svært mange av dem som abonnerer på mobilt bredbånd mener tjenesten er brukervennlig. Åtte av ti abonnenter vil anbefale tjenesten til andre.

Undersøkelsen er utført blant abonnenter på de tjenestene Telenor, NetCom og ICE markedsfører som mobile bredbåndstjenester. Den er utført av Norstat på vegne av PT.

Ferskinger

Nær halvparten av abonnentene er ferske brukere ved at de har benyttet tjenesten i mindre enn et halvt år. Erfaringene deres er at de fleste er fornøyd med brukervennligheten. Derimot mener bare om lag 30 prosent at overføringskapasiteten er ”god” eller ”svært god”, mens om lag 35 prosent syns den er midt på treet.

Misbruk

Abonnentene er lite fornøyde med informasjonen de mottar fra sin leverandør om hvordan de kan hindre misbruk av tjenesten. 45 prosent mener at deres leverandør ikke tilbyr tilfredsstillende informasjon om dette temaet, mens kun 30 prosent mener at informasjonen de mottar er tilfredsstillende.

Savner brannmur

Abonnentene synes heller ikke at leverandørene tilbyr tilfredsstillende tekniske løsninger for å hindre misbruk av tjenesten, som for eksempel brannmur eller antivirusprogram.

Kjører dobbelt

Folk gir ikke opp sitt faste bredbånd selv om de kjøper en mobil løsning. De aller fleste som abonnerer på fast bredbånd før de skaffer seg mobilt bredbånd, beholder sitt faste bredbåndsabonnement, viser PTs undersøkelse.

Eneste mulighet

Men den mobile løsningen er et alternativ for dem som befinner seg i de områder uten andre bredbåndstilbud. Over tjue prosent av de spurte oppgir at den viktigste årsaken til at de bestilte mobilt bredbånd, er at de ikke kan få fast bredbåndstilknytning der de bor.

Om lag 90 prosent av de som svarte på spørreundersøkelsen oppgir at de bruker mobilt bredbånd sammen med en PC. At dette antallet er så høyt skyldes delvis at mobile bredbåndstjenester fra ICE ikke kan benyttes via mobiltelefon, ifølge PT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.