ARBEIDSLIV

Populære produktkurs

PÅ HUSET: Teknisk sjef Thorbjørn Ruud holder kurs i Beijer Electronics lokaler.
PÅ HUSET: Teknisk sjef Thorbjørn Ruud holder kurs i Beijer Electronics lokaler. Bilde: NANCY AAMODT, BEIJER ELECTRONICS
Camilla Aadland
30. juni 2005 - 08:07

– Vi fyller opp kursene ganske bra, og det er sjelden vi må avlyse – i alle fall på grunnproduktene. Det er i grunnen ikke vanskelig å få folk til å betale for kurs, sier kursansvarlig Christian Borge i Beijer Electronics.

Han skynder seg å tilføye at Beijers kurs stort sett er rimeligere enn "vanlige" IT-kurs. Prisen for et endags kurs er på 2940 kroner.

Selskapet tilbyr kurs i blant annet automatiseringssystemer, styringssystemer, PLS og roboter. De fleste kursene foregår i Beijers lokaler i Drammen, men selskapet kjører også kurs i Bergen, Trondheim, Stavanger og på kunders forespørsel.

Lærer selv

Bakgrunnen for kursvirksomheten er et ønske om å få kundene opp på et skikkelig nivå, der de selv kan programmere systemene. Målet er at kursvirksomheten skal være selvfinansierende.

– Vi har ikke som mål å tjene penger på dette, men vi gjør faktisk det i dag, forteller Borge.

Kundekontakt

Kursholderne kommer fra Beijers egen supportavdeling.

– På den måten får de ansatte muligheten til å holde seg oppdatert også, sier han. Gjennom kurs får selskapet også en annen kontakt med kundene enn ellers, noe Borge ser på som positivt.

– Når vi holder kurs og seminarer, noterer vi spørsmål fra deltagerne. Ofte bruker vi disse i den veiledning og dokumentasjon som vi legger ut på hjemmesidene våre, sier den kursansvarlige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.