ARBEIDSLIV

Populære begynner-jobber

ABB har mottatt 400 søknader til fire trainee-stillinger mens DnV har mottatt det samme antallet søknader til 15 stillinger i tre forskjellige programmer.

ABB holder på å kalle inn til intervju mens DnV i disse dager sender ut brev til de utvalgte.

Maritim tar ni, technology services tar fire - fem og økonomi tar to.

Både ABB og Veritas kjører sine traineeprogrammer uavhengig av konjunkturer. Begge selskapene vurderer dem som viktige.

ABB deler traineeperioden i fire deler på seks måneder hver. En av periodene skal tilbringes i utlandet. Informasjonsdirektør Halvor Molland i ABB tror at en av årsakene til den voldsomme søkningen er ABBs tilbud om jobber også utenfor Norges grenser.

- Erfaring viser at de som har vært gjennom traineeprogrammet gjør gode karrierer, også internasjonalt, sier Molland.

Selv om ikke alle blir ledere, eller forblir i ABB, få de fleste en god yrkeskarriere.

En tidligere ABB-trainee er i dag væroppleser på TV Norge.

Holdninger viktigst

Også i DnV er traineeordningen delt opp i flere perioder. Det første et halvåret er det innføring på Høvik; deretter følger to perioder med utestasjonering, et halvt år på hvert sted. Traineeperioden avsluttes med et nytt halvår på Høvik, forteller Gary Shoesmith som er ansvarlig for traineene innen maritim sektor.

- Vi ser ikke så mye på karakterer, forteller Shoesmith. - Faget kan vil alltids lære dem selv. Vi er mest interessert i holdninger og om søkerne passer sammen med DnVs visjoner og verdier.

Her står sikkerhet, ansvar og miljø sentralt. Shoesmith forteller at kandidatene blir stilt overfor vanskelige situasjoner under intervjuet slik at de får vist hvordan de vil takle disse.

- Vi ser etter lagspillere som viser forståelse for hva som skal til for å få en jobb gjort.

Ønsker flere kvinner

Shoesmith ønsker seg flere kvinnelige søkere, men erkjenner at det fortsatt er overvekt av mannlige kandidater fra de utdannelsesretninger DnV søker i.

- Men kvinneandelen går opp selv om den fortsatt er langt fra halvparten. I år sender vi tilbud til to kvinner og syv menn innen traineeprogrammet maritim.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.