MASKINER & UTSTYR

Pon Rental og Eviny med ladesamarbeid for anleggsmaskiner

Nå blir det enklere å lykkes med elektriske anleggsmaskiner. Det kan gi konkurransefortrinn i anbudskonkurranser.

Pon Rental tilbyr igjennom sitt konsept Z-Rent elektriske gravemaskiner og hjullastere fra ulike merker som Caterpillar, Kubota, Giant og Wacker Neuson i sin utleieflåte.
Pon Rental tilbyr igjennom sitt konsept Z-Rent elektriske gravemaskiner og hjullastere fra ulike merker som Caterpillar, Kubota, Giant og Wacker Neuson i sin utleieflåte.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. mai 2023 - 13:48

Z-Rent er Pon Rental sin utleiesatsning for å tilby utslippsfrie anleggsmaskiner. – Flere selskap kommer til oss med en rekke praktiske spørsmål om lading, batterier og hva som trengs av tilgjengelig energi på en byggeplass for å lykkes med elektriske anleggsmaskiner.

– Vi forstod raskt at vi trengte en solid samarbeidspartner på feltet. Den fant vi hos Eviny som har markert seg som markedsledende på batterier, lading og mobil energi til bygg- og anleggsbransjen, sier Morten Tarlebø som er operational manager i Pon Rental.

Han tror samarbeidet er en god match for selskapets kunder. - Eviny har ekspertise innenfor elektrifisering og kan derfor bidra med sin kompetanse for å sikre at Z-Rents flåte av elektriske anleggsmaskiner fungerer optimalt.

Energiminister Terje Aasland (Ap) her under et olje- og energipolitisk seminar på Scandic Park hotell, har fått med seg at enkelte aktører vil utsette hele auksjonen.
Les også

Shell, Lyse og Eviny: Ber regjeringen utsette hele havvind-auksjonen

Viktig å planlegge

- Det kan være komplisert å få til en utslippsfri byggeplass. Derfor er det viktig å tenke helhetlig når man skal utføre prosjekter med elektriske maskiner. Med dieseldrevne maskiner kan du bestille en dieseltank rett før du trenger den. Med elektriske maskiner kreves planlegging. Heldigvis har vi lang erfaring med å tilrettelegge på en rekke byggeplasser, forklarer Espen Wold i Eviny Mobil Energi.

En av utfordringene med elektriske anleggsmaskiner er tilgangen til stabil og tilstrekkelig strøm i strømnettet.

Mobile batterier
- Dette kan være spesielt utfordrende i områder hvor det er sprengt kapasitet i strømnettet, eller steder hvor det ennå ikke er bygget ut tilstrekkelig med strøm. På slike steder tilbyr vi mobile batterier som gjør jobben enklere, sier Espen Wold.

Eviny kan levere mobile batterier og noen av verdens raskeste hurtigladere fra 200kW og oppover som kan lade både anleggsmaskiner, biler og tyngre kjøretøy.

 

Hitachi har samarbeidet med Sintefd om å utvikle elektriske gravemaskiner.
Les også

– Anleggsbransjen når neppe klimamålene innen 2030

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.