PRODUKSJON

Politisk vilje gir norsk satsing

Smelteverket i Sauda sikres fortsatt liv, ifølge den franske eieren Eramet.
Smelteverket i Sauda sikres fortsatt liv, ifølge den franske eieren Eramet. Bilde: Mona Sprenger


Regjeringens næringspolitikk er en av årsakene, opplyser Prosessindustriens Landsforening og Eramet.

Eramet-konsernet er blant verdens største produsenter av manganlegeringer. Eramet har produksjon i USA, Europa og Kina. Konkurransen i det internasjonale markedet blir stadig sterkere og lønnsomhetsmarginene er under kontinuerlig press.

- Samtidig er det avklart at Eramet kommer til å satse videre og industrielt langsiktig på produksjonen ved smelteverkene i Sauda og Porsgrunn. Eramet Norways systematiske arbeid for å styrke de to bedriftenes konkurransekraft har det siste året begynt å gi merkbare positive resultater.

Eramet begrunner fortsatt satsing i Norge med at selskapet opplever større oppmerksomhet og en mer offensiv vilje fra norske myndigheters side i industripolitikken, opplyser selskapet og PIL i en felles pressemelding. I løpet av året vil Eramet legge ned produksjon i boulogne i Frankrike.

- Dette er en flott nyhet. Det er viktig for den videre industrielle satsing i Norge at norske myndigheter følger opp de løfter som er gitt om ikke å svekke konkurranseevnen, sier administrerende direktør Per Terje Vold i Prosessindustriens Landsforening (PIL).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.