NYHETER

Politijuristene vil at alle bildrapssaker blir revurdert

Fagforeningen Politijuristene mener at alle bildrapssaker i Norge mellom 2005 og 2014 bør vurderes på nytt.

Tente lys i vegkanten langs Rv 52 i Hemsedal til minne om ofre etter trafikkulykke. Hemsedal, Buskerud. Foto: © Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto
Tente lys i vegkanten langs Rv 52 i Hemsedal til minne om ofre etter trafikkulykke. Hemsedal, Buskerud. Foto: © Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto Bilde: Krøvel-Velle, Sigmund
28. nov. 2014 - 09:58

Oslo (NTB): Bakgrunnen er at 16 personer er blitt tiltalt for uaktsomt bildrap i saker der Statens vegvesen har konkluderte med at veistandarden hadde stor eller avgjørende betydning for ulykkene, uten at politiet eller retten ble opplyst om det, skriver VG.

– Det er vanskelig å si at vi bør gå gjennom alle bildrapssakene, men vi bør se på alle hvor rapporten kan ha hatt en betydning, sier leder Sverre Bromander i Politijuristene til avisen. Foreningen organiserer blant andre jurister ansatt i politiet.

Etter at en ulykkesrapport fra Statens vegvesen ble lagt fram i retten, ble en 20 år gammel mann frikjent for bildrap tidligere denne uka.

VG har tidligere avslørt at de såkalte UAG-rapportene, som er laget av veivesenets regionale ulykkesgrupper, har vært hemmeligholdt for etterlatte, politi og domstoler. Rapportene ble i 2005 innført ved alle dødsulykker. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.