Politiets teori: Lastebilen på Olsvik kan ha kjørt med hevet kran

Det som virker mest nærliggende, er at lastebilen som kolliderte i en gangbru på Olsvik i Bergen mandag, kjørte med hevet kran, ifølge politiet.

En mann i 50-årene døde mandag etter at lastebilen han kjørte, traff en gangbru på Olsvik i Bergen. Foto: Tuva Åserud / NTB
En mann i 50-årene døde mandag etter at lastebilen han kjørte, traff en gangbru på Olsvik i Bergen. Foto: Tuva Åserud / NTB Foto: Tuva Åserud, NTB
4. aug. 2023 - 10:08

En mann i 50-årene døde da lastebilen han kjørte traff en gangbru på Olsvik i Bergen. Hele gangbrua ramlet ned og ble liggende oppå førerhuset til lastebilen.

– Det som virker mest nærliggende, er at avdøde har kjørt lastebilen med kranen hevet og deretter kollidert med broen, sier politiadvokat Benjamin Zuidhoek Larsen i Vest politidistrikt til NTB.

Hvordan og hvorfor dette skjedde, vil politiet prøve å belyse i den videre etterforskningen. Saken er på et tidlig stadium i etterforskningen, understreker Zuidhoek Larsen.

– Det er fortsatt en del som må avklares før man med sikkerhet kan fastslå hva som har skjedd, sier han.

Tirsdag skrev Steinsenteret Åsane Sand og Singel, som den avdøde sjåføren var ansatt hos, i en pressemelding at både lastebilen og kranen var godkjente og i god teknisk stand, ifølge NRK.

– Det var ikke montert noe varsel eller black box som kan indikere om kranen var oppe ved uhellet. Dette er heller ikke påkrevet, skriver selskapet i meldingen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.