BYGG

Politiet vurderer etterforskning

VURDERER SAKEN: Ptils konklusjoner avgjør om det blir politietterforskning etter feilen i betongleveransene til Ormen Lange-anlegget.
VURDERER SAKEN: Ptils konklusjoner avgjør om det blir politietterforskning etter feilen i betongleveransene til Ormen Lange-anlegget. Bilde: Anders J. Steensen
Truls Tunmo, Ole K. HelgesenTruls Tunmo, Ole K. Helgesen
3. mars 2011 - 10:41

Petroleumstilsynet (Ptil) ble ikke varslet om påstandene om juks med betongen under byggingen av anlegget på Nyhamna.

– Ptil var ikke kjent med saken før vi fikk bekymringsmelding i oktober 2010. Da vi mottok denne var det viktigste for oss i første runde å forsikre oss om at operatør for utbyggingen var varslet, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Ptil.



Har ikke konkludert

Han understreker at tilsynet ikke har hatt en egen oppfølging av de sikkerhetsmessige sidene av saken ennå.

Han understreker at tilsynet ikke har hatt en egen oppfølging av de sikkerhetsmessige sidene av saken ennå. Ole-Johan Faret.

– Vi forventer at operatøren tar slike bekymringsmeldinger på alvor og selv undersøker fakta og eventuelt tar nødvendige grep for å ivareta sikkerheten. Ptil har ikke endelig konkludert i denne saken.

Faret sier at tilsynet har kontaktet nåværende operatør Shell for å undersøke om informasjonen er videreformidlet til dem.

– Men vi har ikke mottatt svar på dette.



Kan bli politietterforskning

Politiet er også varslet om saken. Ifølge Ove Brudevoll, politiadvokat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, vil Ptils konklusjoner avgjøre om det blir en politietterforskning.

– Vi har fått informasjon for en tid tilbake om at det skulle være noe galt med betongleveransen på Aukra. I denne omgang ser vi på dette som et kontraktsrettslig forhold som kommer inn under sivil rett. Men dersom Petroleumstilsynet finner sikkerhetsmessige aspekter i saken og anmelder dette, vil politiet etterforske saken, sier han.



Ptil ble ikke informert

Selv om det ble reist tvil om integriteten til Ormen Lange-anlegget rapporterte ikke Statoil om dette til myndighetene. Selskapet mener det ikke var nødvendig.

– Ettersom det ikke ble påvist avvik i våre interne undersøkelser, ble Petroleumstilsynet ikke orientert. Vi gjorde også en vurdering av at det påståtte jukset ikke gjaldt betongkonstruksjoner som har betydning for anleggets integritet eller sikkerhet, sier informasjonsdirektør Eskil Eriksen til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.