ARKIVNYHETER

Politiet tviholder på fotoboks-jobben

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal har ansvaret for det nasjonale ATK-senteret i Fræna kommune i Møre og Romsdal
Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal har ansvaret for det nasjonale ATK-senteret i Fræna kommune i Møre og Romsdal Bilde: Kjell Herskedal
Kjell Herskedal
4. mai 2006 - 13:07

De 26 ansatte ved ATK-senteret har faktisk for lite å gjøre, og en må jo spørre seg om ressursbruken er fornuftig når politiet stadig klager på at de har for lite penger og for lite folk. Forutsetningen var at ATK-senteret skulle håndtere alle saker i forbindelse med fotoboks-kontroller her i landet. Slik er det ikke blitt - foreløpig.

Politimester Arnstein Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt forteller til Sunnmørsposten at ATK-senteret behandlet 35.000 saker i fjor, der Oslo politidistrikt var den desidert største leverandøren av saker. I år kan det bli en dobling til 70.000 saker, men det betinger at flere politidistrikter er villige til å gi slipp på denne oppgaven og sende fra seg fotoboks-sakene sine.

Det som gjøres ved ATK-sentralen er at bildene fra fotoboksene behandles. Bilføreren identifiseres, forenklede forelegg sendes ut - og i enkelte tilfeller der farten har vært altfor høy blir det snakk om anmeldelse.

I en stortingsmelding er det sagt at tallet på fotobokser skal dobles her i landet, men Nilssen fastslår at det er et stykke igjen til det målet er nådd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.