IT

Politiet samler inn elektroniske bevis mot Breivik

Alt av digitale lagringsmedier på Utøya skal samles inn og analyseres av politiet etter massakren 22. juli.
Alt av digitale lagringsmedier på Utøya skal samles inn og analyseres av politiet etter massakren 22. juli. Bilde: Scanpix
1. aug. 2011 - 15:38

Oslo politidistrikt og Kripos har bestemt seg for å samle alt av elektronisk utstyr med opptaksmulighet og lagringskapasitet fra Utøya.

Beviser

De kan inneholde viktige beviser som kan kaste lys over Anders Behring Breviks (32) bevegelser før og under terrordagen 22. juli.

– Det er lagringsmedier som mobiltelefoner, kameraer, nettbrett, datamaskiner og minnepinner. De kan inneholde viktige bevis knyttet til gjerningsmannens bevegelser på øya den aktuelle dagen, men også kanskje kaste lys over om han har vært på øya tidligere og rekognosert, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under en pressekonferanse i Oslo mandag ettermiddag.

Mange vitner

Til sammen ble 69 mennesker drept i løpet av de snaut to timene som gikk fra Breivik ankom ferjeleiet i Tyrifjorden til han på Utøya ble pågrepet av politiets beredskapstropp.

Så langt har politiet avhørt 200 vitner, i tillegg til avhør av siktede selv.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.