Politiet: – Imponerende hvordan sjåførene på Tretten bru håndterte situasjonen

Politiet skryter av sjåførene av personbilen og lastebilen som var på brua i Gudbrandsdalen som kollapset. Nå starter arbeidet med å finne årsaken.

 En lastebil og en personbil var på Tretten bru i Gudbrandsdalen da den kollapset mandag morgen.
En lastebil og en personbil var på Tretten bru i Gudbrandsdalen da den kollapset mandag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum
16. aug. 2022 - 11:23

– De to har kommet i en tøff situasjon som de har mestret på en utrolig bra måte. Det er imponerende hvordan de håndterte situasjonen, og de har naturligvis også hatt en del hell med seg, sier påtaleansvarlig Hans Petter Ommedal i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiet har gjennomført avhør sjåførene av personbilen og lastebilen som kjørte over Tretten bru i Gudbrandsdalen da den kollapset ved 7.30-tiden mandag morgen.

Ingen av de to fikk større fysiske skader i hendelsen. Mari Slåen, som kjørte personbilen, sa mandag til Gudbrandsdølen Dagningen at hun fikk klatret ut av bilen og opp rekkverket på brua før hun kom seg i sikkerhet etter kollapsen.

Lastebilsjåfør Terje Brenden ble reddet ut etter én time på den kollapsede brua.

Ingen siktet i saken

Ommedal sier at ingen har status som siktet eller mistenkt i saken per nå.

– Per nå er kollapsen å anse som en ulykke. Her har man en ti år gammel bro som har fungert bra og som har vært gjennom stadige kontroller. Så må vi se på om kontrollen har vært god nok. Det er noe vi gjennom de sakkyndige må få på plass, sier han.

Ommedal sier at han regner med at alle de involverte vil være interessert i å få saken best mulig opplyst.

Statens vegvesen har allerede varslet at de vil ha en ekstern granskning av saken.

– Vi vil hente inn eksterne ekspertuttalelser, blant annet fra ingeniørfirmaer, under etterforskningen. Vi har en del hypoteser som vi kommuniserer utad og også noen som vi holder internt inntil videre. Disse har en spennvidde fra konstruksjonsfeil til belastning fra naturens side. For oss er det viktig å ikke foregripe, men å undersøke hva som har gått galt, sier Ommedal.

Interessert i videoer

Politiadvokaten sier samtidig at politiet er interessert i videoer fra dashbordkameraer på kjøretøyer som har kjørt over brua mandag morgen før kollapsen.

– Hvis noen sitter på dette vil vi gjerne at de melder seg, sier Ommedal.

Det ble oppdaget en rekke feil og mangler under inspeksjonen av Tretten bru tidligere i sommer. Bildene innfelt er hentet fra Vegvesenets inspeksjonsrapport.
Les også

Ulykkesbrua kontrollert tidligere i år: Fant både byggefeil og prosjekteringsfeil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.