IT

Politiet har datatrøbbel

Politiet skal være rammet av et virus som setter hele datasystemet ut av spill.
Politiet skal være rammet av et virus som setter hele datasystemet ut av spill. Bilde: Colourbox
12. mars 2009 - 11:13

Etter det NTB kjenner til, startet problemene tidlig torsdag morgen.

– Vi har helt klart en utfordring. Det jobbes hektisk i vår IKT-avdeling for å finne problemet. Etter det jeg kjenner til, gjelder problemet hele landet, sier kommunikasjonsrådgiver Bente Klæstad i Politiets data- og materielltjeneste til NTB.

Også Politidirektoratet er rammet av problemene. Hva slags konsekvenser datatrøbbelet har forårsaket rundt om i distriktene, er det foreløpig ingen i sentralt politiet som vil kommentere.

– Ingen følger

Operasjonssentralen i Vestfold er en av dem som har hatt svarte skjermer. Torsdag formiddag hadde situasjonen bedret seg noe, men fortsatt er det dataproblemer.

– Vi har heldigvis ikke hatt noen spesielt store hendelser, derfor har ikke problemene fått spesielle følger, sier operasjonsleder Einar Paulsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Men han innrømmer at dataproblemet kunne ha skapt store problemer hvis en større hendelse hadde inntruffet.

– Alt foregår jo på data nå, og da blir det vanskelig å få gjort noe, sier Paulsen.

Kripos

Grunnen til problemene skal være et virus, bekrefter Politiets data- og materielltjeneste.

Politiets IT-systemer er fullt operative, men viruset vil skape forsinkelser i politinettet torsdag, opplyser politiet i en pressemelding.

For kort tid siden måtte Kripos ta ned hele dataanlegget sitt etter et kraftig hackerangrep. En medarbeider hadde åpnet en e-post eller klikket på en infisert nettside.

I løpet av kort tid måtte Kripos stenge ned datasystemene til drapsetterforskere, datakrimjegere og andre politieksperter i 24 timer, ifølge Bergens Tidende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.