Politiet etterforsker forsvinning på Visund

Politiet etterforsker forsvinning på Visund
En 48 år gammel mann ble meldt savnet på Visund torsdag. Bilde: Statoil

Fredag reiser etterforskere ut til plattformen.

Mannen ble meldt savnet etter at han ikke møtte til arbeid torsdag morgen. Ingen har sett ham siden onsdag kveld klokka 22.

Avsluttet

Sent torsdag avsluttet Hovedredningssentralen søket i havet rundt og på plattformen. Det ble da regnet som usannsynlig at mannen kunne befinne seg i vannet i live.

– Det er vanlig praksis å etterforske en slik forsvinning. Det foreligger ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, vi har ikke grunnlag for å tro noe som helst ennå. Vi har behov for å se stedet og snakke med dem som er der, så vi sender ut etterforskere i dag, sier operasjonsleder Trygve Ravndal ved Rogaland politidistrikt til NTB fredag.

Statoil søker videre

Det er svært sjelden at noen forsvinner fra plattformer på norsk sokkel. Statoil opplyser at de hadde en lignende hendelse for 15 år siden.

– Vi er alle preget av situasjonen både på plattformen og på land. Vi har valgt å fortsette søket både til havs og på plattformen med helikoptre og båter, sier Hans Jakob Hegge, som er områdedirektør på norsk sokkel.

Plattformen har natt til fredag blitt gjennomsøkt med hund fra Norske redningshunder, dette søket fortsetter utover fredagen.

Les mer om: