SAMFERDSEL

Politiet ber folk la bilen stå i Østfold: – Kritisk glatt

Mildværet har startet i Sør-Norge, og væromslaget skaper glatte veier flere steder. I dag er ikke dagen for bilturer som ikke er nødvendig, opplyser politiet.

Et bilde tatt hos Vegtrafikksentralen øst i november viser hvordan trafikkoperatørene følger nøye med på utviklingen i trafikken.
Et bilde tatt hos Vegtrafikksentralen øst i november viser hvordan trafikkoperatørene følger nøye med på utviklingen i trafikken. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
21. jan. 2024 - 10:07

Meteorologene har opplyst at kuldebølgen som har preget deler av Sør-Norge den siste tiden, nå er forbi. Nå skal flere fylker preges av både plussgrader og regn.

– Det regner og er minusgrader i Østfold og Follo. Det er ventet tiltakende svært vanskelige kjøreforhold, skriver Øst politidistrikt på X/Twitter søndag morgen.

– Vi her flere meldinger allerede på kritisk glatte partiet på E6 i Østfold. Vi oppfordrer til å la bilen stå om man ikke absolutt må ut å kjøre, skriver de videre.

Det er sendt ut en lang rekke farevarsler i forbindelse med væromslaget, blant annet oransje farevarsler for svært mye is i deler av Østlandet og Agder. Det er også sendt ut gult farevarsel for is for Vestlandet, Vestfold og Telemark.

– Meldt verre

Mange trengte hjelp på Sørlandet onsdag. Her kjører Tommy Tofteland fra Sivilforsvaret Ida Engen fra hjemmesykepleien på grunn av det kraftige snøværet som har gjort veier ufremkommelige.
Les også

Bar asfalt på E18, men fortsatt glatt og innstilte tog: – Det ser mye bedre ut

Vegtrafikksentralen stiller seg bak politiets oppfordring om å ikke legge ut på veiene søndag om man ikke må.

Det er store mannskaper i sving for å salte kontinuerlig på veiene, sier trafikkoperatør Tilia Matre i Vegtrafikksentralen øst til NTB.

– Det er isglatt på asfalten. Vi følger godt med på værmeldingene og prognosene, sier hun.

– Det kan se ut som det er meldt til å bli verre enn det er nå, så vi oppfordrer bilister til å vurdere nødvendigheten av kjøreturen i dag.

Kan bli kolonnekjøring

På Vestlandet kan det bli problemer i høyden søndag. Der det ligger snø, blir det is. I områder der det er bart og vått, men plutselig blir kaldt, kan glatta komme overraskende på, forklarer trafikkoperatør Ken Ove Holm i Vegtrafikksentralen vest.

– Det kan fryse til fort der det går fra å være pluss til minus, sa Holm til NTB tidlig søndag morgen.

På fylkesvei 50 Hol-Aurland ble det klokken 9 innført kolonnekjøring fra Geiteryggtunnelen til Øyestøl. På grunn av vind og uvær er det fare for kolonnekjøring på kort varsel på både på riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 15 over Strynefjellet.

Mildværet skal flytte seg over til Østlandet utover dagen.

Snøværet fortsetter på Sørlandet. Her fra Kristiansand sentrum tirsdag
Les også

Fortsatt snøkaos på Sørlandet: – La bilen stå

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.