IKT

Politi-PC slår an

KJAPT: Nå tar det bare millisekunder for en bilbasert Scotland Yard "responsenhet" å koble seg opp på politiets sentrale datamaskin. Flere land har allerede kjøpt det engelske utstyret. Sverige har det, men Norge er foreløpig ikke i bildet.
KJAPT: Nå tar det bare millisekunder for en bilbasert Scotland Yard "responsenhet" å koble seg opp på politiets sentrale datamaskin. Flere land har allerede kjøpt det engelske utstyret. Sverige har det, men Norge er foreløpig ikke i bildet. Bilde: LPS/Michael Cockerham
Stein Bekkevold
25. jan. 2006 - 08:06

Det engelsk high-tech selskapet MICROBUS Mobile Data har spesialisert seg på å utvikle og bygge robuste bærbare PC’er for spesialbruk - og nå også for politiet.

Sju europeiske land tar nå i bruk det nye utstyret beregnet på politikorps. Politiet i UK, Belgia, Nederland, Sverige og Tyskland er i gang med å bruke utstyret.

Sikret mot avlytting

Poenget er å få politiet effektivt på nett.

Dette krever kraftige datamaskiner, men minst like kraftig kommunikasjosutstyr. Sikker og avlyttingssperret kanal, solid overføringskapasitet og sikret tilgang til egnede databaser nevnes som stikkord.

Smarte belgiere

Belgierne har gjort denne delen av sitt politikorps særlig synlig: I spesialmerkede Smart-biler kjører politiet rundt og viser alle at de nå er ”på nett”.

Datamaskinene har høyintense, berøringsfølsomme skjermer og er bygget som vanntette utgaver av kraftige bærbare, med et antall spesialprogrammer og –knapper.

Rask reaksjon

Scotland Yard, dvs. London Metropolitan Police Service, har på sin side utviklet det de kaller en “rask-reaksjon-gruppe” – (immediate incident-response vehicle).

Denne er basert på at de har to bærbare enheter i hver bil, av type Mercdes Vito minibuss. Enheten har allerede 52 slike minibusser i drift.Utstyret er koblet sammen i en enhet, bestående av den kraftige bærbare med 15 tommers flytende krystall multifargedisplay, tastatur, fax og telefon samt printer.

London Ambulance Service holder akkurat nå på å anskaffe det samme utstyret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.