NETTARKIV

Polen kjøper Nammo

Samarbeidet gjelder leveranser og servicetilbud til Meskos forsvarskunder i hjemmemarkedet, og på potensielle eksportmarkeder, opplyser Nammos norske informasjonsdirektør Birger Hofsten.

For kort tid siden undertegnet direktør Waldemar Skowron på vegne av Mesko og direktør Johs. Norheim på vegne av Nammo, en samarbeidsavtale som omfatter utvikling, produksjon og markedsføring av ammunisjon i Polen. Avtalen trer i kraft umiddelbart, og forretningsutvikling innen avtalens rammeverk starter omgående.

Bedre utnyttelse

Særlig er Polen interessert i ammunisjonsteknologi i 20-millimeterområdet, fordi forsvaret i øst ønsker å utnytte våpensystemene fra Warzawa-paktens dager bedre. Aktuelle produkter er Nammos flerbruksammunisjon (Multi Purpose) for maskinkanoner på helikopter, i kaliber 25 og 27 millimeter.

I prinsipp ønsker Mesko samarbeid på all ammunisjon fra 20 til 40 millimeter. Dessuten ønsker de samarbeid på drivladningsteknologi, fordi MP-ammunisjonen krever bedre drivladninger skal man fullt ut klare å utnytte ammunisjonens tekniske fordeler.

Andre tidligere øststater som Ungarn, Den tsjekkiske republikk og Slovakia bør også være aktuelle for samarbeid, sier Hofsten. Mesko er den største produsenten av ammunisjon i Polen, med 2000 ansatte.

Les mer om: