KLIMA

Polarårsøknaden avslått

En cnadaisk selunge er lykkelig uvitende om det basketak som foregår blant norske forskere som gjerne vil vite mer om dyreliv og annet ved polene. Polaråret skal gi  økt kunnskap og forståelse om blant annet  vær, klima og dyreliv.
En cnadaisk selunge er lykkelig uvitende om det basketak som foregår blant norske forskere som gjerne vil vite mer om dyreliv og annet ved polene. Polaråret skal gi økt kunnskap og forståelse om blant annet vær, klima og dyreliv.

Forskningsrådet har fått knallhard kritikk for sin behandling av søknader og klagesaker i forbindelse med Polaråret.

Nansen Senter for Miljø og Fjernmåling fikk avslag på sitt prosjekt "Climate of the Arctic and its Role for Europe (IPY-CARE)".

Medhold

Senteret klaget på avslaget og fikk i Forskningsrådets klageutvalget medhold i kravet om ny behandling.

Klageutvalget la særlig vekt på at det ikke var godtgjort at enkeltkomponenter i søknaden var gitt en kompetent vurdering hver for seg og at fagpanelets kompetanse burde vært styrket.

Avslag

Men nå er søknaden avslått igjen.

– Systemet i Forskningsrådet er for dårlig. Når de gjør feil går de i vranglås og forsøker å dekke over. Prosedyrene er viktigere enn de som har blitt skadelidende, sa Eystein Jansen til Teknisk Ukeblad forrige måned.

– Fagpanelet har levert en fyldig vurdering, der verken helheten eller de enkelte forsknings- og teknologikomponentene oppnådde karakterer på høyde med de prosjektene som har fått bevilgning. På dette grunnlaget konkluderte søknadsbehandlingsutvalget på nytt med å ikke anbefale finansiering, verken av helheten eller enkeltkomponenter i søknaden, skriver Forskningsrådet i en pressemlding.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.