NETTARKIV

Polakkene skal lære HMS hjemme

Anders J. Steensen
8. aug. 2006 - 11:24
Vis mer

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft får mange leverandørbedrifter i offshoreindustrien til å orientere seg østover. Særlig Polen har attraktive arbeidstakere. – Før polske arbeidstakere kan bli kvalifisert for arbeid offshore, må de gjennomgå helse miljø og sikkerhetskurs etter Norsok standarden 006. Fra senhøstes blir dette nå tilgjengelig over internett på polsk, forlteller Chul Christian Aamodt i Mintra AS, som har utviklet kursene.

Kursene som legges ut på internettportale www.trainingportal.no er tilgjengelige både på norsk, engelsk og nå etterhver på polsk. – Det er valigvis de ansattes selskaper som dekker kostandene ved kurset, men det er fullt mulig for enkeltpersoner å melde seg på og gjennomføre kurset for å eventuelt kvalifisere seg for få en jobb, forteller produktansvarlig Øystein Berg.

Felles kurs for alle

Mintra har i flere år utviklet interaktive kurs for oljenæringen. Tidligere har hvert enkelt selskap, både oljeselskap eller underleverandør, utarbeidet egne kurs for å dekke myndighetspålagte HMS-kurs. – HMS kurs er etterhvert blitt stadardiserte og hyllevare. Vi har derfor på oppdrag fra Oljeindustriens landsforening, OLF, utarbeidet flere standard kurs som er felles for alle. I tillegg utvikler vi selskapsspesifikke kurs, forteller Aamodt.

– Siden kursene ligger på den nye internettportalen er det enklere for både oljeselskaper og leverandørindustri å sjekke resumeene til arbeidstakere og arbeidssøkere. Et søk på portalen, vil avdekke hvilke kurs vedkommende har gjennomført. Dette vil forenkle arbeidet betydelig i forbindelse med godkjenning av personell som skal begynne å arbeide offshore, forteller Berg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.