Pneumatisk klemmeventil

Festo har lansert en ny serie klemmeventiler med minimal gjenomstrømmingsmotstand.

Festo VZQA klemmeventil
Festo VZQA klemmeventil
11. apr. 2016 - 07:00

Pneumatiske klemmeventiler er en ren, pålitelig og teknisk enkel løsning til styring og avstengning av en lang rekke medier, i alle typer produksjonsprosesser, enten det dreier seg om væsker eller stoffer som består av fibre, partikler eller korn.

VZQA-produktserien fra Festo er moduloppbygd, fleksibel, slitesterk og enkel å rengjøre og vedlikeholde.

Pålitelig gjennomstrømningshastighet

Klemmeventilen blir lansert i to utgaver: en normalt åpen utgave til medietrykk på 0–4 bar og en normalt lukket utgave til medietrykk på 0–6 bar. En rørformet ventilinnsats av elastomer åpner eller sperrer gjennomstrømningen ved å senke eller øke driftstrykket avhengig av utgaven – uten ytterligere aktuatorer eller risiko for blokkeringer.

Se også: Festo dekker vestlandet

Flere varianter

VZQA-klemmeventiler fås med forskjellige tilkoblinger, materialer og forseglingskomponenter som muliggjør en lang rekke konfigurasjoner. Dette optimaliserer leveringen av trykkluft, doseringssystemer, pulverbeleggssystemer og styreenheter til evakuering og trykkluft. Samtidig utgjør det kompakte designet at den tar opp lite plass.

Fordeler i forhold til tradisjonelle prosessventiler

VZQA-klemmeventilenes frie gjennomløp minimerer gjennomstrømningsmotstanden, noe som forhindrer at ventilen blir blokkert. Da disse betjenes med direkte lufttilførsel gir dette deg full valuta for pengene.
En annen fordel er det enkle vedlikeholdet. Tetningspatronen kan raskt skiftes ut med noen få trinn og lite utstyr. Klemmeventiler fra Festo er enkle og raske å maskinrengjøre takket være den åpne konstruksjonen.

Høyt ytende indre

Klemmeventiler av aluminium eller rustfritt stål tåler de mest krevende miljøer. Også de innvendige delene takler belastningene fra eksterne faktorer. Enten miljøet er slipende, etsende, svært tyktflytende eller nøytralt, sikrer VZQA-ventilenes spesielle tetningspatron at de kan tåle belastningene fra den daglige driften.

Energieffektiv

VZQA-klemmeventilen kan betjenes med etlavt driftstrykk. Avhengig av mediet og dets trykk er et driftstrykk på kun 0,3-1 bar nok til å sperre mediegjennomstrømningen i påfyllings- og doseringsapplikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.