IKT

Plukklister på øret

SAMTALE: Gjennom en dialog med den lille maskinen festet til hoften, får lagermedarbeideren beskjed om hva han skal gjøre.
SAMTALE: Gjennom en dialog med den lille maskinen festet til hoften, får lagermedarbeideren beskjed om hva han skal gjøre. Bilde: Vocollect

Talestyrt kommunikasjon er stikkordet for løsningen fra Vocollect. Gjennom en hodetelefon – en Talkman – får lagermedarbeideren beskjed om hvor han skal plukke.

Når han er på riktig sted, bekrefter han hvor han er, og får da beskjed om hvor mye han skal plukke. Etterpå bekrefter han riktig antall til maskinen, og dette registreres direkte i systemet.

Hver lille Talkman er tilpasset den enkelte medarbeideren, slik at den skal kjenne igjen dialekt, stemme og filtrere vekkk bakgrunnsstøy. Plukklistene som før ble printet ut, eller lagt inn i en håndholdt terminal, overføres direkte til Talkman, som oversetter til talekoder.Mer nøyaktig

PSI Systems er Vocollects samarbeidspartner i Norge, og skal nå overbevise nordmenn om at dette er riktig løsning. Salgsjef Frode Huse mener systemet har en rekke fordeler.

– Talestyrte løsninger gir økt nøyaktighet, større produktivitet og færre feil. Flyten i arbeidet blir bedre og medarbeideren blir mer konsentrert fordi han slipper å forholde seg til lister og små skjermer. I tillegg har han begge hendene fri, skryter Huser.

Vocollect er et amerikansk selskap som allerede har solgt systemet til 22 land. Nå er "Norway next", ifølge administrerende direktør Greg Tanner i Vocollect Europe. Prisen for Talkman vil være høyere enn for håndholdte terminaler. Men ifølge Tanner er inntjeningstiden på under ett år, på grunn av økt nøyaktighet og høyere produktivitet. – Dette må passe bra i et høykostland som Norge, mener engelskmannen.– Senere, kanskje

Lagersjef Finn Tommy Rasmussen i komplett.no, som er den største internett-butikken i Skandinavia, vil se nærmere på talestyrt kommunikasjon på lageret. – Det høres positivt ut. Hvis det tekniske fungerer, er dette bra, sier han. Han tror at talestyring spesielt kan øke produktiviteten, ettersom medarbeiderne har begge hendene fri.

– Vi har nylig investert 200.000 kroner i nye håndholdte terminaler, så akkurat nå er det ikke aktuelt for oss å skifte. Men vi er interessert i å se på det senere, understreker lagersjefen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.