PRODUKTNYHETER

Plukking på høyt nivå

14. juni 2001 - 13:41

– Kjøre- og løftetid er vanligvis lite produktive element i plukkarbeidet. Dess mer effektivt forflytning horisontalt og vertikalt kan foregå, dess hurtigere kan plukking av ordrer foregå. Plukking består ofte av mange og korte forflytninger, forklarer han. – Derfor har ErgoPicker rask akselerasjon, flytter seg fem meter på bare 3,2 sekunder.

Plukktrucken er utstyrt med MPS (maximum performance system). Den er utviklet for å gi høy effektivitet i hele registeret, og tillater maksimal hastighet også når trucken bærer full last. Ved innbremsing gjenvinnes energi automatisk, og ved siden av myk innbremsing, spares strøm og kjøretiden forlenges. Drivmotoren er fast montert, mens girkassen roterer. Det gir minst slitasje på drivverk og motor. Servostyringen skjer med tannhjul, ikke kjeder som slites raskere, og gir slakk i styringen.

Plukkarbeidet foregår ofte i høyden. Med tunge løft og høy arbeidstakt, kreves en god arbeidsplass: Ikke bare for å få unna arbeidet, men for å unngå belastningsskader. Stor, fri gulvplass med støtdempende materiale skåner rygg og ben. Rekkverket rundt kurven er rundet av og uten skarpe kanter. Betjeningshendler kan plasseres valgfritt.

Alle hendler har fingertuppbetjening, miniratt for styring, kombinert farts- og bremsepedal, dødmannsknapp og bekvemt plassert heve- og senkeknapp.

Serien omfatter fire modeller med ulike typer plattformer etter ulike krav. OPM er trucken for lavere høyder, opp til 4,6 meter. OPH for plukking til 7,1 meter, OPC til 8,1 meter og OPS er «storebror», med kapasitet 9,1 meter. (kd)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.