T2

Plukk og miks hos RiksTV

Administrerende direktør Espen Thorsby og RiksTV er først ute i Norden med en abonnementsløsning der du kan plukke enkeltkanaler i stedet for en pakke.
Administrerende direktør Espen Thorsby og RiksTV er først ute i Norden med en abonnementsløsning der du kan plukke enkeltkanaler i stedet for en pakke. Bilde: RiksTV

RiksTV innfører et nytt tilbud, kalt "Fritt valg". Da kan du velge selv hvilke og hvor mange TV-kanaler du vil ha, og kun betale for disse.

Det er imidlertid kun kanalene i Rikspakken som er tilgjengelig, i tillegg til TV2 Sport.

– Fritt valg av tv-kanaler har vært ønsket av tv-seere, politikere og medier i mange år. Vi er stolte over å være først ute med dette, sier administrerende direktør i RiksTV Espen Thorsby i en pressemelding.

– Billigst

RiksTV blir med det den første nordiske leverandøren som tilbyr full valgfrihet.

– Ønsker man bare NRK og TV 2, vil RiksTV i dag være den rimeligste tilbyderen på markedet. ”Fritt Valg” tilbys i tillegg til den eksisterende RiksPakken.

Fleksibelt

Prisen blir 120 kroner i "Grunnpris", pluss 20 eller 30 kroner per kanal. TV2 HD koster 40 kroner.

I en kampanjeperiode vil imidlertid prisen på hver kanal være 20 kroner, opplyser informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i RiksTV til Teknisk Ukeblad.

Rikspakken, med sine 15 kanaler (pluss NRK-kanalene), koster 280 (120 + 160) kroner i måneden.

Til den prisen får du for eksempel bare TV2 HD, TVNorge, TV3, TV2 Zebra og TV2 Nyhetskanalen om du skal plukke de fra Fritt Valg-menyen. TV2 Sport koster 100 kroner i måneden.

Om du vil ha RiksTV på flere rom, slipper du imidlertid unna med kun kanalprisen. Altså betaler du foreløpig 20 kroner for hver kanal på rom 2-6 i kampanjeperioden.

Det gjelder også om du har RiksPakken på hoved-TV - da kan du for eksempel ha Disney Channel og NRK på barnerommet for 20 kroner i måneden og NRK, TV2 og TV3 hos poden for 40 kroner.

ADVARER: Rådgiver i Forbrukerrådet, Hans Marius Graasvold, oppfordrer kjøpere av side by side kjøleskap til å montere vannlås samtidig som kjøleskapet installeres i hjemmet.¿ Forhandlerne plikter også å opplyse kundene om at dette skal gjøres, sier han.
Fornøyd FORNØYD: Hans Marius Graasvold i Forbrukerrådet. Forbrukerrådet

Fornøyd

Både Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har tidligere vært svært opptatt av muligheten for å kunne velge enkeltkanaler hos TV-leverandørene.

Underdirektør Hans Marius Graasvold i Forbrukerrådet er fornøyd, og sier det nye tilbudet er i samsvar med det Forbrukerrådet tidligere har ment var pålagt av konsesjonsvilkårene til RiksTV.

– Sånn sett er det naturlig å se dette som en reaksjon på den kritikken vi har kommet med. Vi mener nemlig at det ikke nødvendigvis er slik at mangfold for forbrukeren er mange kanaler, men heller de riktige kanalene til en riktig pris. Det kan godt være fire eller seks, i stedet for 32, sier han til Teknisk Ukeblad.

– Vil de andre TV-distributørene følge opp?

– Vi vet jo at mange er veldig spente på hvordan dette kommer til å slå an, og om det betaler seg for RiksTV. Mange av de større distributørene har sagt at det vil bli for dyrt å tilby enkeltkanaler, og inntil videre ser det jo ut som om RiksTV motbeviser det.

Håper på konkurranse

Graasvold synes RiksTV går foran med et godt eksempel.

– De responderer på kritikken vi kom med, og nå håper vi at andre følger opp og er villige til å konkurrere på innhold og valgfrihet.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.