Pls-en blir mindre

Wagos nye PFC100 måler kun 62 millimeter

4. apr. 2016 - 01:34

I dag er kravet til PLS-systemer at de skal være kompakte, ha høy ytelse og være hurtige. Dette gjelder enten det er for maskinstyringer, i prosessanlegg eller marine og offshore industri. Wago har lansert nye PFC100.

Mindre kapsling

Storebroren, PFC200 kom i 2013, suksessen med den videreføres nå med PFC100. Den er basert på samme prosessor, men er bygget inn i en mer kompakt kapsling med bredde på kun 62mm.

Tre varianter

PFC100 leveres i tre varianter som alle har to Ethernet-porter og innbygget switch. I tillegg leveres de alternativt med DIP-switch for innstilling av IP-adresse, eller med en seriell port RS-232 / RS-485. Begge variantene har 12MByte minne, det kan økes med et Micro SD kort.

Les også: Wago retter blikket mot havbruk

Linux operativsystem

PFC100 har innebygget det som trengs for sikkerhet, bl.a. en brannmur for beskyttelse mot uønsket tilgang via nettverket. Den er basert på real-time Linux operativsystem og støtter derfor TLS 1.2 (Transport Layer Security). Dette muliggjør IPsec eller Open VPN tilkobling for sending av krypterte dat

Kommuniserer via mobilnettverket

I tillegg har Wago har lansert tre nye PLS-systemer i serien PFC200 som har innbygget 3G-modem og slot for standard mini SIM-kort. PLS-ene gir muligheter for trådløs tilgang til internet via GPRS og toveis kommunikasjon via GSM. Alle de tre variantene har i tillegg to Ethernet-porter, innebygget switch og en seriell port RS232 / RS485. De har også en innbygget webserver som gir tilgang til online konfigurering og statusinformasjon uansett hvor den måtte være installert. PFC200 er designet batteri- og vifteløs og med Secure Digital High Capacity (SDHC) memory, og er dermed vedlikeholdsfri.

Utvidet temperaturområde

I tillegg til standard typen kan PFC200 også leveres for utvidet temperaturområde -20˚C til +60˚C og som det som kalles telekontroller. Denne støtter kommunikasjonsprotokollene IEC 60870-5-101, -103 og -104, IEC 61850, IEC 61400-25 og DNP3. De er også kompatible med både IPsec og OpenVPN protokollene for å støtte høyeste sikkerhets standarder.
Wago tilbyr brukervennlig konfigureringsprogramvare, gratis Application Notes og ferdig funksjonsblokker. Typiske applikasjoner er overvåking innen distribusjon av elektrisitet, gass og vannforsyning eller for eksempel desentralisert datalogging. PLSene benytter WAGOs store leveringsprogram av mer enn 500 forskjellige I/O-moduler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.