PRODUKSJON

Plasker seg til vekst

PLASK: Lunsjepausen kan brukes til mye rart. Her bruker Tess-ansatte den til et aldri så lite bad.
PLASK: Lunsjepausen kan brukes til mye rart. Her bruker Tess-ansatte den til et aldri så lite bad.Bilde: Tess Vest

Fakta om Tess

Tess AS har hovedkontor i Lier ved Drammen, og har 75 avdelinger over hele landet.

Kjerneområdet til Tess Vest er slanger og koblinger. Selskapet leverer også alt innen sveis, satser på hydraulikk, HMS-bekledning, verktøy og drifts- og vedlikeholdsmateriell.

Bergen: I fjor sommer kjøpte Tess Vest et basseng som de ansatte kan plaske i når sommeren blir for varm.

– Der har vi badelunsj når det blir skikkelig hett. Det err veldig populært, smiler Hald. Han bedyrer at bedriften ikke har fått en eneste negativ kommentar på bassenget. Heller ikke fra kunder, som oppsøker bedriften for å kjøpe slanger eller koblinger.

– Selv om du gjør noe sånt, gjør jo folk jobben sin. De ligger ikke der hele dagen, bedyrer den sikkerhetsansvarlige.Var skeptisk

For et par år siden ble fire forskjellige selskaper fusjonert inn i Tess Vest, som har hovedkontor på Kokstad utenfor Bergen. For å sveise sammen alle de 105 ansatte, arrangerte selskapet Fitjarleikane to ganger, der alt fra seiling, slangekasting og padling stod på programmet.

– Dette trigget litt av den videre satsingen på miljøet, forteller Hald. Bedriften har jobbet med lagbygging, og hver avdeling har vært på kurs.

– Vi har et ungt miljø, det er høyt under taket og korte beslutningsveier. Folk får frihet under ansvar, sier HMS-lederen. Fjorårets omsetning landet på 271 millioner kroner, som er en vekst på 19 prosent fra året før.

Det er fem år siden TESS vest begynte å arbeide systematisk med HMS på arbeidsplassen.

– Det var krav fra kundene som satte i gang prosessen. Vi vil ikke overleve som leverandører hvis vi ikke har orden på dette området, forteller daglig leder Erlend Gjerdevik. Han innrømmer at ledelsen var skeptisk i begynnelsen. – Skepsisen ble overkjørt av engasjerte ansatte. Nå har både tenkningen og systemene gått oss i blodet, sier han.På tur med Hurtigruten

Da HMS-arbeidet ble satt i system, var omsetningen 150 millioner kroner. I år vil omsetningen passere 300 millioner kroner.

– Vi har hatt et jevnt sig på omsetningsveksten. Det er folkene her som skaper resultatene. Medarbeiderne er vår viktigste ressurs. Det at folk har det moro på jobben er hemmeligheten. Samtidig er det mange måter å ha det gøy på jobben på. Det at det går godt, og at kundene er fornøyde, gjør det også bra å jobbe her, sier Christian Hald.

Til høsten har Tess-gruppen leid Hurtigruten til noe de selv kaller industriens motemesse. Der samles kunder, leverandører og ansatte til en liten Norges-turné. – Det er ikke alle ansatte som kan si at bedriften leier Hurtigruten. Det er også med på å skape giv og glød, mener Christian Hald.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.