NYHETSBREV

Planfres for bedre grovbearbeiding

Har lengre levetid enn konvensjonelle planfresere

Seco Double Octomill High Feed-planfres
Seco Double Octomill High Feed-planfres Bilde: Seco Tools
8. okt. 2014 - 07:00

Nye Seco Double Octomill High Feed-planfres er utviklet for å øke sponavgangen ved bearbeiding av stål og støpejern. Den har 16 egger på hvert skjær og gir dermed større allsidighet, økt produktivitet og lønnsomhet under grovbearbeiding.

Fresen er tilgjengelig i 80–160 mm diametre, Seco har forbedret ytelselsen ved å frese plasseringsriller på skjærene for å sikre presis og stabil posisjonering i forhold til kanten og skjærleiet i alle lommene. Man oppnår derfor et minimalt avvik. Hver lomme inneholder en kraftig senterlåseskrue og aksiale og radiale anleggspinner i høyhastighetsstål (HSS) som passer med sporene i skjæret. Disse pinnene øker levetiden til verktøyet og slites ikke like fort som på konvensjonelle planfreser. I tillegg har fresen et belegg som beskytter verktøyet mot slitasje og hindrer spon fra å smelte fast.

Seco tilbyr et ON09-skjærsortiment med tre alternativer skjæregeometrier (M12, M14 og MD16) og fire sorter (MP1500, MP2500, MK1500 og MK2050). Dermed kan fresen kan brukes innen områder der stål og støpejern bearbeides.

Les også: Fjernstyrer «drapsvåpen»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.