IT

Piratsak avgjøres i lagmannsretten

OFFENTLIG: Diskusjonen om dens prinsipielle betydning er neppe over. Men i dag ble i det minste den såkalte "Max Manus"-dommen , eller som Twitter-brukere kjenner den: #krevsvar-saken, gjort offentlig.
OFFENTLIG: Diskusjonen om dens prinsipielle betydning er neppe over. Men i dag ble i det minste den såkalte "Max Manus"-dommen , eller som Twitter-brukere kjenner den: #krevsvar-saken, gjort offentlig. Bilde: Colourbox
Anders Brenna
3. aug. 2009 - 08:32
Vis mer

Advokatfirmaet Simonsen har krevd å få utlevert kundeinformasjon fra Lyse Tele for å kunne gå til sak mot en person som har lastet opp den norske «Max Manus»-flmen.

Saken har vært behandlet i Stavanger tingrett, men kjennelsen ble hemmeligholdt og anket videre til Gulating lagmannsrett.

Se oversikt: Piratjakten

På ferie

Der har den blitt liggende på grunn av ferieavvikling, men Gulating lagmannsrett forteller til Teknisk Ukeblad at saken har blitt tildelt dommer Kjell Frønsdal.

Som så mange andre nordmenn er han også på ferie, så saken blir tidligst avgjort i slutten av august.

Skriftlig behandling

Gulating lagmannsrett opplyser at kjennelsen vil bli avgjort uten rettsmøter og gjennom skriftlig behandling mellom andre saker.

Aftenposten har levert offisiell klage på hemmeligholdet på vegne av pressen, men spørsmålet om åpenhet har ikke blitt behandlet separat fra selve kjennelsen.

Trekker ut i tid

Simonsen har hatt midlertidig konsesjon til å lagre IP-adresser i forbindelse med etterforskning og logging av ulovlig fildeling, men Datatilsynet fornyet ikke konsesjonen for andre gang da den gikk ut i juni.

Simonsen har imidlertid fått tilatelse til å fortsette som før frem til klagen på avslaget er avgjort.

Ettersom både konsesjonsbehandlingen og den hemmelige kjennelsen trekker ut i tid, er det fortsatt usikkert om kjennelsen blir kjent før Datatilsynet og eventuelt Personvernnemda tar den endelige avgjørelsen om hvorvidt advokatfirmaet Simonsen får forlenget sin konsesjon.

Les også: Piratjegerne kan ta seg god tid

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.