SAMFERDSEL

Pilot mistet livet i helikopterulykke i Telemark

Helikopteret fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved E18 utenfor Porsgrunn i Telemark sent i går kveld. Vraket skal undersøkes.

Havarikommisjonen jobbet i morges på stedet der helikopteret gikk i bakken.
Havarikommisjonen jobbet i morges på stedet der helikopteret gikk i bakken. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
18. juni 2021 - 08:55

Piloten var alene i helikopteret, som ble liggende i veikanten etter at det falt i bakken rundt to kilometer nord for Telemarksporten. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56. 

– Piloten var en mann, og hans nærmeste pårørende er varslet. Vi er helt sikre på at han var alene på denne flyturen, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han sier helikopteret er sivilt og at flyturen ikke var jobbrelatert. Politiet har ikke fått informasjon om helikoptertypen.

– Det som er klart, er at helikopteret fløy inn i høyspentlinjen, sier han.

Et vitne forteller om elendig vær med kraftig regn, lyn og torden da ulykken skjedde.

– Helikopteret skiftet retning flere ganger før det endte i et voldsomt lysglimt, forteller et øyenvitne til NRK.

Havarikommisjonen på plass

Statens havarikommisjon for transport rykket til stedet og startet undersøkelser rundt ulykken i natt. Ved 6.15-tiden i morges sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen at to medlemmer av kommisjonen fremdeles var på ulykkesstedet og at vraket vil bli fraktet vekk.

– Vi har sikret ulykkesplassen og tar med helikopteret til Kjeller, hvor vi skal ta en nøye gjennomgang av vraket. Videre vil vi gjennomføre samtaler med dem som kan ha informasjon av betydning, sier Halvorsen til NTB.

Han sier Havarikommisjonen vil få kartlagt alle forhold rundt ulykken, også været, som skal ha vært veldig dårlig med kraftig regn og lyn.

– Vi vil ikke spekulere om hva som har skjedd. Nå starter vi undersøkelsen, så kommer vi til å gi informasjon etter hvert, sier Halvorsen.

E18 gjenåpnet

Etter styrten ble en høyspentledning liggende over både E18 og fylkesvei 3260, og det ble lange køer i begge retninger ved ulykkesstedet. 

Like før klokka 7 opplyser politidistriktet til NTB at helikopteret fremdeles ligger på ulykkesstedet. Trafikken forbi stedet er regulert til 30 kilometer i timen.

Redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen II» lette etter og gjorde funn av enkelte vrakrester etter helikopterulykken utenfor Sotra onsdag kveld. Selve vraket er fortsatt ikke funnet.
Les også

Har fortsatt ikke funnet helikoptervraket

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.