MOBIL

Pilene peker opp fra Nokias avgrunn

Selv om det går bedre, går det på ingen måte strålende for Nokia.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. okt. 2012 - 10:11

Nokia har lagt frem sine kvartalstall for tredje kvartal. Den gode nyheten er at de tapte mindre penger enn de tre forrige kvartalene. Den dårlige nyhetene er at de fortsatt tapte penger.

Mens de i fjerde kvartal 2011 tapte 7,3 milliarder kroner, første kvartal i år 9,57 milliarder, og andre kvartal 5,6 milliarder, er tapet i årets tredje kvartal redusert til 4,2 milliarder kroner. Altså fortsatt betydelig.

Raker inn på infrastruktur

Reduksjonen skyldes ikke bare at Nokia har sparket ansatte over en lav sko, men også at Nokia Siemens Networks (infrastrukturdivisjonen) ga penger i kassa. Videre har Microsoft spyttet 1,4 milliarder inn i kassen, som hjelp til overgangen til Windows Phone.

Videre har Nokia økt salget av telefoner, med 77 millioner ikke-smarttelefoner. Kvartalet før solgte de 73 millioner. 

Færre solgte Lumia

Pilene peker imidlertid nedover for Lumia. Mens Nokia solgte fire millioner eksemplarer i serien i andre kvartal har salgt i tredje kvartal endt på 2,9 millioner. Dette er kanskje ikke så rart, da de har presentert kommende oppfølgere. Det er også slik at dagens Lumia-telefoner ikke kan oppdateres til Windows Phone 8, noe som trolig er med på å dempe kjøpetrangen.

Nokia sitter igjen med 26,2 milliarder kroner på bok. På samme tid i fjor hadde de 37,41 milliarder kroner på sparekontoen. Det gjelder altså å få skikk på økonomien før det hele går ad undas. Og selv om tredje kvartal gikk bedre, advarer Nokia om at de forventer at også fjerde kvartal vil ende med tap.

Dette kvartalet skal de imidlertid få Lumia 920 og 820 ut på markedet, sammen med Windows Phone 8. Om de går som varmt hvetebrød gjenstår imidlertid fortsatt å se.

LES OGSÅ:

Alt om Nokia Lumia 920

Slik er Nokia Lumia 820

Kilde: Nokia.com, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.