BYGG

Pilene peker opp for Veidekke

GLEDE: Terje Venold og Veidekke kan glede seg over gode resultater og piler som peker opp.
GLEDE: Terje Venold og Veidekke kan glede seg over gode resultater og piler som peker opp. Bilde: Ståle Andersen
Joachim Seehusen
16. feb. 2012 - 09:21

– Det er mange piler som peker oppover i Veidekke nå. Omsetningen, resultatet, marginene, ordrereserven og boligsalget øker, så på tross av pressete entreprenørmarginer ble 2011 et meget godt år for Veidekke, sier konsernsjef Terje R. Venold.

Ordrereserven for konsernets entreprenørvirksomhet er nå på 13,9 milliarder mot 12,2 for tilsvarende periode i fjor.

Resultatet pr. aksje ble kr 4,80 mot kr 2.60, og styret foreslår et utbytte på kr 2,75 pr. aksje, en bedring på 25 øre fra fjoråret.

Entreprenørvirksomheten

Resultatene i Norge og Sverige i fjerde kvartal preges av arbeid på kontrakter som ble inngått i lavkonjunktur med sterkt marginpress, mens omsetningen i alle de tre landene økte med nesten 20 prosent i kvartalet.

I Danmark økte omsetningen med hele 32 prosent i kvartalet sammenlignet med året før, og resultatet ble en rekordmargin på 6,3 prosent.

Mens ordrereserven har gått ned i Sverige, har den økt sterkt i Norge og Danmark gjennom året.

Eiendomsutvikling

Den positive utviklingen med økt boligsalg i og omkring de store byene fortsatte gjennom året i Norge, mens i Sverige resulterte den internasjonale finansuroen i lavere boligsalg i annet halvår.

Antall boliger i produksjon var 1 104 ved årets utgang, opp fra 901. Det ble solgt 193 boliger i fjerde kvartal og 693 boliger i hele 2011 mot 628 i 2010.

Industri

For asfaltområdet ble det en sterk sesongavslutning med én måned lengre produksjonstid enn året før. Innen området pukk og grus var det høy aktivitet og god lønnsomhet i kvartalet.

Også veivedlikehold fortsatte den gode utviklingen i fjerde kvartal, og virksomheten går nå i balanse.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.