ARBEIDSLIV

PIL eksporterer HMS-verktøy

8. nov. 2001 - 07:11

Verktøyet gjør det mulig for bedrifter å sammenlikne antall skader og nestenulykker, slik at de ulike arbeidsplassene lærer sikkerhet av hverandre.

I første omgang er det den amerikanske bransjeorganisasjonen for kjemiindustri som er interessert i det nettbaserte verktøyet.

– Bedriftene legger inn informasjon om skadetilløp, skader som ikke fører til fravær, skader som fører til fravær og skader med dødelig utgang. Via nettet får de så mulighet til å sammenlikne sin egen utvikling med andre bedrifter og bransjer, sier fagsjef Sverre Alhaug Høstmark i PIL i en pressemelding.

Amerikanerne sier i et brev at de ønsker seg et helautomatisk verktøy som kan skaffe til veie ulike rapporter om personsikkerhet, og at de har stor tro på det norske systemet.

Høstmark mener åpenhet om risikoforhold mellom bedrifter er en nødvendighet for å bedre sikkerheten på arbeidsplasser.

– Det inspirerer til ekstra innsats når bedrifter kan måle sikkerheten på egen arbeidsplass med andre. Med et sammenlignbart verktøy går det prestisje i å være best, sier Høstmark.

Han peker på at en rekke bedrifter og bransjer har vist en kraftig nedgang i antall skader etter at ledelsen satte søkelyset på forholdet.

I Norge er over 200 bedrifter med over 30 000 ansatte i prosessindustrien med i nettverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.