BYGG

Petter Eiken slutter i Skanska

Ansatte selv sin svenske etterfølger.

Petter Eiken adminstrerende direktør Skanska Norge AS
Petter Eiken adminstrerende direktør Skanska Norge AS Bilde: Truls Tunmo
20. mars 2012 - 09:56

Anders Danielsson tiltrer sin nye stilling 2. april i år.

Han har vært i Skanska i 21 år, og har de siste tre og et halvt årene vært administrerende direktør i Skanska Sverige, der han i sin tid ble ansatt av Petter Eiken.

Tok selv initiativ

Pål P. Syse, kommunikasjonsdirektør i Skanska Norge, sier til Teknisk Ukeblad at Petter Eiken selv tok inititiativet til å slutte, men at selv om det var ønsket at han fortsatte så lå et lederskifte i kortene.

Syse avviser at det er underskuddene i Skanska som har forårsaket avgangen.

– Definitivt ikke. Petter har vært en ryddegutt og nå har vi lyse utsikter foran oss. De er skapt av ham.

Lang fartstid

Petter Eiken blir sittende som leder i Skanska Norge frem til 2. april.

Han vil bistå sin etterfølger frem til 30. september, men da forlater han selskapet etter en lang og innholdsrik karriere.

I tillegg til å lede Skanska Norge i to perioder (2001-2004 og 2009-2012) var han en del av konsernledelsen i Skanska AB i fem år.

– Petter har hatt en sentral rolle i utviklingen av Skanskas virksomhet i Norge. Under hans ledelse har Skanska tatt posisjonen som bransjeledende innen sikkerhet og forretningsetikk. De årene han satt i konsernledelsen bidro han sterkt til å utvikle samspillet mellom de nordiske forretningsenhetene. Jeg vil benytte anledningen til å takke for innsatsen og ønsker han lykke til videre, sier Claes Larsson, konserndirektør i Skanska AB og styreleder i Skanska Norge.

1200003052.jpg

Fant sin etterfølger

Skanska har, under Petter Eikens ledelse, vært en pådriver for at byggenæringen skal utvikle seg i mer industrialisert retning og tenke miljø og energisparing.

Syse forsikrer at denne linjen skal bli vidreført under Danielssons ledelse.

– Ja, den linjen fortsetter. Petter har vært med på å finne ham, sier Syse.

Det bekrefter den avtroppende Petter Eiken.

– Men jeg fant ham jo ikke alene da. Jeg har fundert på dette en periode. Da jeg kom tilbake fra Sverige for to år siden stod Skanska Norge overfor en stor omstilling og vanskelig periode. Nå er den viktigste jobben gjort, sier Eiken.

Les også: Skanska dobler reklamasjonstiden på nye boliger

Slet med lederskapet

Han sier at selskapet slet litt med lederksapet og at poolen med kommende ledere ikke var stor nok.

– Så var deler av bedriften ikke godt nok integrert. Det som var best practise et sted var ikke anerkjent som det et annet sted. Mens vi tjente bra noen steder gikk det dårligere andre steder.

Petter Eiken vil ikke si mye om hva han nå skal gjøre.

– Dette er jo ikke en gå-på-dagen-situasjon. Jeg blir værende i en overgangsperiode. Så skal jeg tenke litt, det er ikke overskudd av ledere i norsk byggenæring, så jeg er ikke redd for å bli ledig.

Les også: Entreprenørforeningen uten klimamening

Full passivhus-splid i byggenæringen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.