ENERGI

Petronor-direktør pågrepet i Økokrim-razzia i Oslo

Økokrim tok seg onsdag inn i selskapet Petronors kontorer i Oslo. Direktør Knut Søvold ble pågrepet, opplyser selskapet.

Økokrim tok seg inn i Petronors kontorer i Oslo onsdag. Torsdag morgen opplyser selskapet at direktøren ble pågrepet i aksjonen. Det er ukjent hva han er siktet for.
Økokrim tok seg inn i Petronors kontorer i Oslo onsdag. Torsdag morgen opplyser selskapet at direktøren ble pågrepet i aksjonen. Det er ukjent hva han er siktet for. Illustrasjonsfoto: Tore Meek/NTB
16. des. 2021 - 08:12

Petronor opplyser om pågripelsen i en børsmelding tidlig torsdag morgen, skriver E24.

– Selskapet har blitt informert om at administrerende direktør i Petronor E & P, Knut Søvold, er en av personene som har blitt pågrepet som en del av myndighetenes etterforskning for å innhente informasjon som kan bekrefte eller avkrefte en mistanke om et straffbart forhold, skriver selskapet.

Det er ukjent hva Søvold er siktet for og hva som er bakgrunnen for etterforskningen.

Selskapet skriver videre at styret har utnevnt Jens Pace som midlertidig direktør med umiddelbar virkning, for å sikre driften av selskapet mens etterforskningen pågår. 

Petronor understreker dessuten at de samarbeider fullt ut for å sørge for at etterforskningen kan foregå så effektivt som mulig. 

Økokrim bekrefter

Det var onsdag ettermiddag at Økokrim tok seg inn i selskapets lokaler i Oslo. Selskapet skrev selv i en børsmelding at så vidt de forsto var årsaken anklager mot enkeltpersoner knyttet til selskapet.

Økokrim bekreftet på sine nettsider at de var i selskapets lokaler for å innhente informasjon.

– Dette skjedde som ledd i en etterforsking og for å innhente informasjon som kan bekrefte eller avkrefte en mistanke om et straffbart forhold, skriver Økokrim. 

De ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer i saken av hensyn til etterforskningen.

Børsnoterte Petronor stupte på børsen onsdag i etterkant av Økokrim-razziaen. Petronor er et olje- og gasselskap som har virksomhet utenfor Afrikas vestkyst. Knut Søvold har vært selskapets sjef siden mars i fjor.

Det amerikanske fartøyet USS Carney har ankommet det angrepne skipet, opplyser rederiet. Her er skipet i 2018.
Les også

Norskeid skip angrepet: – Truffet av et objekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.