ENERGI

Petroleumstilsynet gransker oljelekkasje fra Statfjord A

Equinors plattform er blant de eldste på norsk sokkel. 

Ptil gransker en oljelekkasje fra Statfjord A i november.
Ptil gransker en oljelekkasje fra Statfjord A i november. Illustrasjonsfoto: Equinor
4. des. 2019 - 07:01

Petroleumstilsynet ser nærmere på en lekkasje fra Equinors oljeplattform Statfjord A i Nordsjøen. Mellom 40 og 80 kubikkmeter olje lekket ut i november.

– Lekkasjen ble oppdaget ved observasjon av olje på sjø ved Statfjord A-innretningen 26. november, opplyser Petroleumstilsynet tirsdag.

Det ser hittil ut til at oljen kom fra en av cellene i betongunderstellet til Statfjord A, som er en av de eldste plattformene på norsk sokkel.

– Utslippet ble raskt stanset. Utslippsvolumet er ifølge Equinor estimert til mellom 40 og 80 kubikkmeter olje.

Olje i sjø i mai

Granskingslaget fra Ptil skal bringe på det rene hendelsesforløpet og beskrive hvor ille det kunne gått.

Dernest skal ansvar plasseres og nødvendige reaksjonsmidler eventuelt tas i bruk for å korrigere regelverksbrudd, om noen.

Equinor har ikke lagt ut noen pressemelding om hendelsen ennå, eller svart på NTBs henvendelser.

I mai i år stengte Equinor lastesystemet en periode ved Statfjord etter at det i forbindelse med lasting av olje mellom skip og bøye ved Statfjord-feltet 15. mai, ble observert olje på sjø.

I 7. juni ble store deler av personellet om bord på Statfjord A evakuert etter at et supplyskip traff plattformen om natten. Statfjord A var da i revisjonsstans, og det var derfor ikke produksjon på plattformen.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.