OLJE OG GASS

Petoro skal lete etter olje ved Jan Mayen

På islandsk del av sokkelen.

Petoro skal lete etter olje her ved Jan Mayen.
Petoro skal lete etter olje her ved Jan Mayen. Bilde: Ole K. Helgesen
4. jan. 2013 - 09:55

Petoro skal fredag signere avtale med islandske myndigheter om deltakelse i 2. konsesjonsrunde, skriver Stavanger Aftenblad.

Avtale fra 1981

Konsesjonsrunden ble utlyst 3. oktober i fjor, etter at første runde endte med kun to søkere som senere begge trakk seg.

Norske myndigheter har anledning til å delta i islandsk oljeleting som følge av en avtale som ble inngått mellom de to landene i 1981.

Avtalen gir Norge adgang til å delta med en andel på 25 prosent dersom Island starter petroleumsvirksomhet innenfor et definert grenseområde på sin del av kontinentalsokkelen mellom Island og Jan Mayen.

I statsråd 30. november i fjor ble det bestemt at Norge, med forbehold om tilslutning fra Stortinget, skal benytte seg av retten til å delta i den islandske oljeletingen.

Datterselskap

Islands nærings- og energidepartement har kunngjort at det islandske energidirektoratet Orkustofnun har besluttet å tildele lisenser til selskapene Faroe Petroleum Norge og Iceland Petroleum, samt Valiant Petroleum og Kolvetni.

Petoro skal ivareta den norske deltakerinteressen. I den anledning etablerer Petoro et nytt datterselskap kalt Petoro Iceland. Selskapet skal ikke ha noen ansatte.

Alt arbeid skal utføres av Petoros egne ansatte via en forvalteravtale mellom Petoro og selskapet som ikke har ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.